Bosz: 'Je mag je tegenstander in zo'n duel niet in leven laten'

Trainer Peter Bosz heeft zaterdag met Borussia Dortmund een doelpuntenrecord aangescherpt. Maar in zijn ogen was het juist het onbenut laten van de kansen de reden voor de onverwachte uitglijder bij Eintracht Frankfurt.

Borussia Dortmund had in de 57ste minuut een clubrecord te pakken. De 0-2 van Maximilian Philipp was de 25ste treffer van het huidige Bundesliga-seizoen. Maar na afloop was er weinig vreugde over deze nog nimmer vertoonde BVB-productie na negen speelrondes.

Voor het eerst sinds november 2014 was een marge van twee goals namelijk niet genoeg voor een zege. 'Als je met 2-0 leidt, dan moet je de wedstrijd winnen', zei Bosz na het 2-2 gelijkspel bij Eintracht Frankfurt. 'We hadden het eerder moeten afmaken. We hebben meer dan genoeg kansen gehad op de 0-3 of 1-3. Die hebben we helaas niet benut.'

Na de 0-2 had Bosz met een dubbele wissel geprobeerd zijn ploeg op de rails te houden. 'Op dat moment speelden we geen voetbal meer. Daarom heb ik ook een verdediger ingebracht. We wilden rust. Ik heb met mijn wissels de defensie versterkt, want Frankfurt was in die fase extreem sterk', gaf de trainer uitleg.

De ingrepen mochten niet baten. Eintracht kwam in de 64ste minuut door een door Sébastien Haller benutte strafschop terug in de wedstrijd om vier minuten later de achterstand helemaal weg te poetsen.

Maar in de ogen van Bosz lag de oorzaak van het puntenverlies vooral aan de andere kant. 'Doorslaggevend voor mij was dat we het derde doelpunt niet hebben gemaakt. Je mag een tegenstander in zo'n wedstrijd niet in leven laten.'