Bosz: 'Er kan financieel gewoon heel weinig bij Vitesse'

Anderhalve week voor de competitiestart is de selectie van Vitesse nog altijd niet op orde, maar trainer Peter Bosz wist al bij zijn aanstelling dat de hand op de knip gehouden zou worden.

Bosz: 'Er kan financieel gewoon heel weinig bij Vitesse'

Tijdens de 2-1 oefennederlaag afgelopen vrijdag tegen een veel sterker Lierse SK had Bosz slechts zeventien spelers tot zijn beschikking. Technisch adviseur Ted van Leeuwen liet vorige week in gesprek met Voetbal International weten dat er in elke linie nog een speler bij moet, maar dat Vitesse mede door de Financial Fairplay-regels niet in staat is spelers te kopen.

Bosz baalt, maar begrijpt de situatie. 'Er moet zeker in elke linie nog een speler bij, misschien wel meer', aldus Bosz. 'Alleen is dit de situatie waarin Vitesse zich bevindt. Er kan gewoon heel weinig. Het heeft geen zin nu stoere uitspraken te gaan doen, te zeggen hoe erg ik baal.'

'De clubleiding is heel open en eerlijk geweest over de huidige situatie. Ik moest er rekening mee houden dat Wilfried Bony en Marco van Ginkel verkocht zouden worden en dat het transfergeld niet opnieuw geïnvesteerd zou kunnen worden. Dat is eerlijk.' (Stef de Bont)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen