Bosz baalt na nederlaag tegen Menzo van slecht Vitesse

Vitesse is voor het eerst tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen onderuit gegaan. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor bij Lierse SK (2-1), waar Stanley Menzo de coach is.

Afgelopen seizoen was Menzo nog actief bij Vitesse als assistent van Fred Rutten en met zijn nieuwe werkgever startte hij uitstekend tegen de Arnhemmers. Al na vier minuten zette voormalig Feyenoord Hossam Ghaly de Belgen op voorsprong, maar Theo Janssen maakte in de twaalfde minuut uit een hoekschop gelijk.

Halverwege de eerste helft maakte Dolly Menga de 2-1 en dat bleek ook de eindstand. Lierse SK kreeg na rust nog wel enkele goede kansen, maar gescoord werd er niet meer. 'Dit was gewoon slecht', reageerde Bosz na de wedstrijd. 'Het was aan de bal én zonder de bal onvoldoende. Het moet beter. Ik ga geen excuses zoeken, iedereen heeft het zelf kunnen zien.'

LotingVrijdag werd Vitesse bij de loting voor de derde voorronde van de Europa League gekoppeld aan de winnaar van het tweeluik tussen Petrolul Ploiesti en Vikingur Gøta, waarbij de eerste club thuis met 3-0 won. Bosz geeft aan nog niet klaar te zijn voor de dubbele confrontatie in augustus. 'Maar welke ploeg is dat in deze fase wel? De transfermarkt is nog te lang open.'

Tot dusver verwelkomde Bosz deze transferperiode alleen Kelvin Leerdam (Feyenoord) en Marko Vejinovic (Heracles Almelo), terwijl hij in Wilfried Bony (Swansea City) en Marco van Ginkel (Chelsea) twee belangrijke basisspelers zag vertrekken. 'Ik wist dat er weinig mogelijk was, dat heeft de clubleiding op voorhand laten weten. Ik ben niet teleurgesteld.' (Stef de Bont)