Vitesse treft de winnaar van het duel Petrolul - Vikingur

Vitesse neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen de winnaar van het duel tussen Víkingur (Faeröer) en het Roemeense Petrolul (eerste duel 3-0 winst Petrolul). De ploeg van trainer Peter Bosz mag het eerste duel op reis naar de Faroer-eilanden of richting Roemenië, terwijl de return wordt afgewerkt in de eigen Gelredome.

Vitesse treft de winnaar van het duel Petrolul - Vikingur

In tegenstelling tot Vitesse is FC Utrecht nog niet zeker van voorronde drie in het toernooi om de Europa League. Het team van trainer Jan Wouters moet eerst de 2-1 achterstand ongedaan maken tegen Differdange 03 wil de club het Europese avontuur vervolgen.

Volgende week donderdag wacht de return in stadion De Galgenwaard. Mocht Utrecht de nederlaag in Luxemburg rechttrekken, wacht in de voorlaatste voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Noorse Tromsö IL en FC Inter Baku uit Azerbeidzjan. Het eerste duel werd met 2-0 gewonnen door Tromsö IL. Mocht Utrecht zich plaatsen speelt het de eerste wedstrijd thuis.

Swansea City, waar onder anderen Wilfried Bony, Michel Vorm en Jonathan de Guzman onder contract staan, speelt het eerste duel in voorronde drie thuis tegen de winnaar van het duel tussen het Zweedse Malmö FF en de Schotse club Hibernian. Beide clubs troffen elkaar reeds donderdagavond voor de eerste keer in Zweden waarbij de thuisclub met 2-0 zegevierde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen