Bosz en Tagliafico lopen schade op tegen tien man, Bizot slikt zeven tegentreffers

Het Olympique Lyonnais van Peter Bosz heeft zondag gelijkgespeeld tegen Stade Reims. De ploeg van de Nederlandse trainer speelde ongeveer een half uur met een man meer. Het was het eerste puntenverlies voor Lyon dit seizoen.

Reims
Reims
1 - 1
Olympique Lyonnais

Met Nicolás Tagliafico in de basis kreeg Lyon in de eerste helft een tegentreffer te verwerken. Halverwege het eerste bedrijf wist Junya Ito te scoren met een stijlvolle kopbal in de linkerhoek. Maxime Busi legde de bal perfect op zijn hoofd: 1-0. Het was ook direct de ruststand.

In de tweede helft had Bosz een meevaller. Een keiharde tackle van Dion Lopy ten hoogte van de middencirkel werd bestraft met direct rood, waardoor Lyon ongeveer een half uur had om met een man meer een doelpunt te maken.

Dat lukte vijf minuten voor tijd. Moussa Dembélé kopte raak na een voorzet van de rechterkant van Rayan Cherki. In de slotfase drong Lyon aan en kreeg het een aantal mogelijkheden, maar bleef het bij 1-1.

Brest
Brest
0 - 7
Montpellier
Montpellier

Marco Bizot heeft bij Stade Brest liefst zeven keer moeten vissen. De doelman zag Montpellier na zes minuten al op voorsprong komen, gevolgd door twee snelle treffers. Daar kwamen in de eerste helft nog twee goals bij, waardoor het bij rust al 0-5 was in het voordeel van de uitploeg. Valère Germain maakte in de tweede helft nog twee doelpunten. Brest staat na vier wedstrijden op de veertiende plaats in Ligue 1. De ploeg van Bizot verzamelde tot nu toe vier punten.

Nice
Nice
0 - 3
Olympique Marseille

Alexis Sánchez heeft zijn eerste twee doelpunten voor Olympique Marseille te pakken. De Chileen opende tegen OGC Nice de score al na tien minuten na een assist van Jonathan Clauss. Na de 0-2 van Nuno Tavares maakte Sánchez voor rust nog de 0-3 voor de bezoekers. Hij gleed een rebound binnen, na een halve redding van Kasper Schmeichel. Bij Nice viel Calvin Stengs in na 78 minuten en speelde Pablo Rosario vanaf het begin.