'Bosz dreigt sterspeler te verliezen: transferverzoek is ingediend'

Reacties

Lucas Paquetá wil Olympique Lyonnais deze zomer verlaten, zo schrijft L'Équipe. De aanvallende middenvelder speelde zaterdagavond nog een helft mee in de oefenwedstrijd tegen derdedivisionist Bourg-en-Bresse (2-4 zege), maar zou een verzoek hebben ingediend om te vertrekken.

'Bosz dreigt sterspeler te verliezen: transferverzoek is ingediend'
© Pro Shots

Bij een goed bod is de club van Peter Bosz bereid om mee te werken, hoewel het contract van Paquetá nog drie jaar doorloopt. In de afgelopen maanden werd hij in verband gebracht met Paris Saint-Germain, Newcastle United en Arsenal. In januari lonkte Newcastle al naar zijn diensten, maar de Premier League-club verkeerde toen nog in degradatienood. Paquetá sloeg de mogelijkheid af.

© Pro Shots

Zijn landgenoot goede vriend Bruno Guimarães maakte wél de overstap van Lyonnais naar Newcastle en heeft er sindsdien geen geheim van gemaakt graag weer met Paquetá te spelen. Competitiegenoot Arsenal is al enige tijd gecharmeerd van de 24-jarige technicus, die 33 interlands voor de nationale ploeg van Brazilië achter zijn naam heeft.

Of de interesse van PSG nog concreet is valt te bezien, want het technisch beleid wordt niet meer uitgestippeld door Leonardo. Hij gold als een bewonderaar van zijn landgenoot, maar het is de vraag in hoeverre dat geldt voor zijn opvolger Luis Campos. Wel liet Lyonnais-voorzitter Jean-Michel Aulas zaterdag nog weten dat er 'biedingen' zijn binnengekomen op Paquetá, zonder in detail te treden.

Paquetá kwam in 2020 voor twintig miljoen euro over van AC Milan en werd na zijn eerste seizoen verkozen tot beste buitenlandse speler in de Ligue 1. Ook maakte hij toen deel uit van het Team van het Jaar. Namens Lyonnais was hij goed voor 65 competitiewedstrijden, waarin Paquetá achttien keer scoorde en elf doelpunten voorbereidde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.