'Bosz ziet na Lacazette volgende grote naam terugkeren naar Lyon'

Reacties

Peter Bosz kan na Alexandre Lacazette op korte termijn opnieuw een oude bekende verwelkomen bij Olympique Lyonnais. Volgens Franse media staat Corentin Tolisso op het punt terug te keren bij zijn oude club.

'Bosz ziet na Lacazette volgende grote naam terugkeren naar Lyon'
© Pro Shots

Tolisso is transfervrij nu zijn contract bij Bayern München afloopt en meldt zich volgens RMC Sport en L'Équipe donderdag in Lyon voor de medische keuring. Als de 27-jarige middenvelder die goed doorkomt, tekent hij een vijfjarig contract bij de club van Bosz. Het zou een volgende opsteker zijn voor de Nederlandse trainer, die onlangs met Lacazette al een andere Franse international zag terugkeren.

Net als Lacazette vertrok Tolisso in de zomer van 2017 bij Lyon. Bayern telde ruim veertig miljoen euro neer voor hem neer, maar de wereldkampioen groeide in München nooit uit tot onbetwiste basisspeler. Afgelopen seizoen kwam de 28-voudig international, die regelmatig werd geteisterd door blessures, slechts 21 keer uit voor de ploeg van trainer Julian Nagelsmann.

Na zijn transfervrije vertrek leek de voorkeur van Tolisso aanvankelijk uit te gaan naar een club die in de Champions League uitkomt, maar net als Lacazette is hij nu gezwicht voor de acances van zijn oude liefde. Ongetwijfeld spelen de ambities van de nieuwe eigenaar van Lyon daarin een rol. De Amerikaan John Textor wil de zevenvoudig kampioen van Frankrijk terug naar de top brengen.

Malacia
Lyon stond ook het punt om Tyrell Malacia naar Frankrijk te halen. De 22-jarige linksback was zelf al rond met de club van Bosz, maar een akkoord met Feyenoord liet nog op zich wachten. Het Manchester United van Erik ten Hag kwam op het laatst tussenbeide en heeft nu de beste papieren om de Oranje-international over te nemen van de Rotterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.