Bosz krijgt deze duidelijke doelstelling mee na overname Olympique Lyonnais

Reacties

Maandagavond kwam het nieuws naar buiten dat Olympique Lyonnais na 35 jaar in andere handen kwam. De Franse traditieclub deed het gros van de aandelen over aan zakenman John Textor. Hij is onderdeel van de investeringsgroep Eagle Football Holdings en gaf hoofdtrainer Peter Bosz direct een duidelijke doelstelling.

Bosz krijgt deze duidelijke doelstelling mee na overname Olympique Lyonnais

Volgens CBS Sports is het nog maar een kwestie van tijd dat de overname afgerond wordt. Enkel formaliteiten scheiden de overdracht nog. En met Textor worden de ambities direct opgeschroefd. De eigenaar, ook voor veertig procent in het bezit van Premier League-club Crystal Palace, weet precies waar hij met Lyon naartoe wil.

'Mijn voetbalplan is om een ​​ecosysteem van coöperatieve topclubs te creëren die zullen profiteren van het delen van een wereldwijde voetafdruk van talentidentificatie', legde Textor uit. Want behalve Lyon en Palace heeft hij ook de beschikking over het Braziliaanse Botafogo en het Belgische RWD Molenbeek. Door de krachten te bundelen wil Textor de internationale top beconcurreren.

'De dominantie van bepaalde rijke clubs is schadelijk voor de rest van het voetballandschap', vindt Textor. Door op eigen wijze een sterk blok te creëren, wil hij die dominantie breken. 'Ik hoop aan te tonen dat deze alternatieve benadering moet worden aangemoedigd.'

Het doel van Textor is duidelijk: 'Terugkeren naar een Europese competitie.' Daar moet Bosz voor gaan zorgen. Afgelopen seizoen eindigde hij met de Fransen slechts als achtste, waardoor de boot naar Europees voetbal werd gemist. Dat kan Bosz zich echter niet nog een keer permitteren, lijkt het. Overigens eindigen de ambities van Textor daar niet. Sterker nog, enkel het hoogst haalbare telt. 'Ik wil weer voor de Franse titel gaan. En daarna Europees zilverwerk veroveren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.