Bosz deelt mening van VI: 'Denk dat hij niets fout heeft gedaan vandaag'

Reacties

Het was niet makkelijk kiezen als het gaat om de Man van de Wedstrijd bij PSV - SC Heerenveen. Twee spelers lieten zichzelf zien met kwaliteiten aan de bal: Joey Veerman en Olivier Boscagli. Bij VI kregen beide spelers een 7,5, maar werd de verdediger verkozen tot Ster van het Veld. Die mening kon trainer Peter Bosz wel delen.

Bosz deelt mening van VI: 'Denk dat hij niets fout heeft gedaan vandaag'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'De laatste weken vind ik Boscagli ongelooflijk', glunderde de coach na de volgende winstpartij. 'Ik weet niet of hij iets fout heeft gedaan vandaag.' Het goede spel van de twee had PSV wel nodig, want makkelijk ging het niet tegen Heerenveen. 'Wat ik vooraf al tegen de jongens zei, is uitgekomen. Het was een lastige wedstrijd voor ons', vindt Bosz bij ESPN.

Waarom het zo'n lastige wedstrijd was? 'Na een week vol complimenten sta je tegenover een goed voetballende ploeg, die inmiddels ingespeeld is. Ze hebben het ons erg lastig gemaakt. We hadden de overhand, maar ik vond het bij ons te open liggen. Daar hebben ze gelukkig geen gebruik van gemaakt, maar het is lang 1-0 gebleven.'

Door de zege op Heerenveen is PSV nu foutloos in de eerste vijftien wedstrijden van de Eredivisie. Het record van zeventien lonkt en zelfs de nuchtere Bosz begint eraan te denken. 'Bij mij begint het in m'n hoofd te spelen. Als je nu op vijftien komt, dan kom je dichtbij. Voor het seizoen begon wilde ik het record al pakken, maar dat je zo dichtbij zou komen…'

PSV zal moeten wachten op het record, want in 2023 wordt er alleen nog tegen AZ gespeeld in de Eredivisie. Daarna zijn Excelsior en FC Utrecht de tegenstanders in de Eredivisie, maar daarvoor speelt PSV nog tegen Arsenal (groepsfase Champions League) en FC Twente (tweede ronde KNVB-beker).

PSV Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.