PSV vervolgt foutloze reeks op zorgeloze avond tegen Heerenveen

Reacties

PSV heeft donderdagavond ook zijn vijftiende competitieduel van het seizoen tot een goed einde gebracht. Heel spectaculair was de zege op SC Heerenveen niet, maar dat neemt niet weg dat de foutloze reeks van de Eindhovenaren in stand blijft. Het record van het PSV van Guus Hiddink uit 1987/88 komt zo weer een stapje dichterbij

PSV vervolgt foutloze reeks op zorgeloze avond tegen Heerenveen
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Na een droomweek waarin PSV eerst overwintering in de Champions League veilig stelde met een onwaarschijnlijke comeback tegen Sevilla (2-3) en vervolgens een gat van tien punten sloeg met Feyenoord in een rechtstreeks gevecht (1-2), was het de vraag of de ploeg van Peter Bosz ook tegen Heerenveen weer de maximale scherpte kon opbrengen. De trainer van de koploper had daar zelf geen twijfels over, maar toch was de start van zijn ploeg niet al te overtuigend.

De beste kansen in de openingsfase waren namelijk voor Heerenveen. De ploeg van Kees van Wonderen won de laatste drie competitieduels op rij en reisde dus met het nodige vertrouwen af naar Noord-Brabant. Dat vertaalde zich echter niet in een doelpunt. Een inzet van Pelle van Amersfoort werd van richting veranderd en even later schoot Sven van Beek bij een corner maar net naast, nadat PSV-doelman Walter Benítez de bal had gemist bij het uitkomen.

PSV had toen ook al wel wat mogelijkheden gehad, maar Andries Noppert hoefde pas na 26 minuten de eerste serieuze redding te verrichten op een schot van Johan Bakayoko. Even later was Joey Veerman ook dicht bij de openingstreffer door de bal net naast te schuiven, voordat Guus Til na ruim een half uur dan toch de ban brak. De aanvallende middenvelder tikte de bal van dichtbij binnen uit een voorzet van Malik Tillman, die een kans kreeg als linksbuiten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo kende PSV ook zonder de niet fitte Jerdy Schouten, Jordan Teze en de al langer geblesseerde Noa Lang en Hirving Lozano een vrij zorgeloze avond, maar het verzuimde de score ondanks diverse mogelijkheden uit te breiden. Dertien minuten na rust leek Luuk de Jong dan toch voor een veilige marge van twee goals te zorgen door na een corner binnen te tikken, maar de VAR constateerde dat de spits van PSV hands maakte. En dus werd de goal afgekeurd.

Uiteindelijk maakte Ricardo Pepi twee minuten na zijn entree een einde aan alle onzekerheid. De Amerikaanse spits kon na een pass van Veerman alleen af op Noppert en faalde niet: 2-0. Invaller Ion Nicolaescu raakte in de slotfase nog de bovenkant van de lat, maar Heerenveen kon niet meer voor een spannend slot zorgen. PSV kreeg zelf ook nog kansen, maar scoorde niet meer. Wel maakte Mauro Júnior nog zijn rentree na lange afwezigheid.

PSV Nederland

SC Heerenveen Nederland

SC Heerenveen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
3
FC Twente
33
20
6
7
67-35
+32
66
4
AZ
33
19
7
7
67-36
+31
64
5
Ajax
33
15
10
8
72-59
+13
55
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.