Bosz behoudt Aubameyang: 'Transferwindow voor ons gesloten'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang blijft bij Borussia Dortmund. Dat heeft technisch directeur Michael Zorc laten weten. Daarmee is trainer Peter Bosz dus verzekerd van het werken met de absolute topspits.

Bosz behoudt Aubameyang: 'Transferwindow voor ons gesloten'

De 28-jarige Gabonese spits maakte vorig seizoen grote indruk bij Dortmund. Met 31 goals in 32 Bundesliga-optredens werd hij topscorer. In totaal trof hij veertig keer doel in 46 officiële duels.

Met die scoringsdrift speelde Aubameyang zich in de kijker van zo ongeveer de gehele Europese top. Sinds het einde van het seizoen werd hij voortdurend in verband gebracht met een lucratieve transfer naar China, maar daar sloot afgelopen vrijdag de transferperiode. Vervolgens werden bijvoorbeeld ook Chelsea en Paris Saint-Germain genoemd als mogelijke nieuwe bestemmingen.

Zorc heeft na het oefenduel van Dortmund met AC Milan (3-1 zege) laten weten dat Aubameyang helemaal nergens meer heen gaat. 'Wij zien het transferwindow als gesloten. De tijd heeft de doorslag gegeven', waarmee hij doelt op de geringe tijd die Dortmund nog zou hebben om een vervanger te halen en in te passen.

Aubameyang kwam in de zomer van 2013 over van Saint-Étienne en ligt nog vast tot medio 2020. In het verleden kwam hij ook uit voor AC Milan en AS Monaco.

Bosz liet na het oefenduel in China al weten blij te zijn met het behouden van de veelbesproken spits. 'Het is immers een uitstekende speler. Ik ben zeer blij dat hij er is. Waarom? Dat hebben jullie allemaal kunnen zien', doelt hij op de twee goals van Aubameyang in het oefenduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.