Bosz noemt geruchten over Aubameyang nutteloos

Reacties

Peter Bosz wordt niet warm of koud van de speculaties over Pierre-Emerick Aubameyang. De 28-jarige aanvaller van Borussia Dortmund werd al vóór de aanstelling van de Nederlandse trainer gelinkt aan verschillende clubs en dat is de afgelopen weken niet veranderd.

Bosz noemt geruchten over Aubameyang nutteloos

Door het sluiten van de Chinese markt afgelopen vrijdag neemt het aantal clubs dat zich de komst van Aubameyang kan permitteren wel af, al vallen ook de namen van Chelsea en AC Milan regelmatig in relatie tot de Bundesliga-topscorer.

'Tot eind augustus zullen de geruchten aanhouden', aldus een stoïcijnse Bosz tijdens een persconferentie in aanloop naar het oefenduel met uitgerekend AC Milan van dinsdag in het Chinese Guangzhou. 'Niet alleen over Aubameyang, maar ook over andere spelers. Maar die geruchten zijn nutteloos.'

Aubameyangs contract met Borussia Dortmund loopt pas in 2020 af, waardoor de meervoudig landskampioen een megavergoeding incasseert als het tot een overgang komt.

Na de 3-2 nederlaag tegen Rot-Weiss Essen en de nipte 3-2 zege op Urawa Red Diamonds vormt het treffen met het opgepimpte AC Milan (de Serie A-club kocht bijna een compleet nieuw elftal) een aardige testcase. Zeker voor de defensie, die volgens Duitse media geen goede indruk achterliet in de eerste oefenwedstrijden.

'Daar ben ik het niet mee eens', pareerde Bosz. 'Het heeft ook te maken met andere onderdelen van het elftal. Als middenvelders en aanvallers hun werk niet doen, komen de verdedigers in de problemen.'

Bosz heeft nog ruim twee weken voor het eerste officiële duel. Op 5 augustus staat er met de Super Cup meteen een prijs op het spel. Als tegenstander van bekerwinnaar Borussia Dortmund fungeert landskampioen Bayern München.

Het 'Bundesliga-paspoort' van Pierre-Emerick Aubameyang

  
SeizoenDuelsGoals
2013/143213
2014/153316
2015/163125
2016/173231
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.