Borussia Dortmund heeft CL-plannen met supertalent Moukoko

Reacties

Youssoufa Moukoko mag hopen de jongste speler ooit in de Champions League te worden. Borussia Dortmund heeft plannen in die richting met de vijftienjarige aanvaller.

Borussia Dortmund heeft CL-plannen met supertalent Moukoko
© Pro Shots

Zijn scoringsdrift is allerminst onopgemerkt gebleven. Zijn stortvloed aan goals in jeugdploegen van Borussia Dortmund heeft hem tot een supertalent gemaakt. In Dortmund zijn ze voorzichtig met hem. Tot een debuut in de hoofdmacht is het vanwege de minimumleeftijd in de Bundesliga (nog) niet gekomen.

BVB ziet wel een rol voor Moukoko weggelegd in de Champions League. Vanwege zijn leeftijd kan hij namelijk tot 24 uur voor de aftrap worden opgenomen op de B-lijst, waarop spelers mogen staan die op of na 1 januari 1999 zijn geboren en sinds hun vijftiende verjaardag minstens twee jaar voor de desbetreffende club spelen.

In Dortmund zijn die plannen gemaakt. 'We zullen hem gaan opnemen op de B-lijst', zegt technisch directeur Michael Zorc in BILD. Dat betekent dat Moukoko de jongste speler in de Champions League kan worden. De aanvaller viert op 20 november zijn zestiende verjaardag en kan als cadeau vier dagen later tegen Club Brugge zijn debuut maken op het miljardenbal. De UEFA houdt immers ook zestien jaar aan als minimumleeftijd.

Het record is sinds 23 november 1994 in handen van Céléstine Babayaro. Bij zijn debuut in de Champions League was hij 16 jaar en 87 dagen oud. Overigens pakte de toenmalig Anderlecht-back nog een record in het duel met Steaua Boekarest. De Nigeriaan werd ook de jongste speler in de Champions League die een rode kaart kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.