Jeugdige doelpuntenmachine Moukoko weer beschikbaar voor Duitsland

Reacties

Youssoufa Moukoko maakt zijn interlandrentree. Het toptalent van Borussia Dortmund koos er samen met zijn werkgever voor om zich tijdelijk niet beschikbaar te stellen voor de nationale elftallen van Duitsland, nadat er een flinke hype was ontstaan rond de doelpuntenmachine.

Jeugdige doelpuntenmachine Moukoko weer beschikbaar voor Duitsland
© Pro Shots

Moukoko wordt over drie maanden zestien, maar scoort in de jeugd van Dortmund al jaren aan de lopende band tegen oudere spelers. Met 128 goals in 84 duels was het ontstaan van de hype niet zo gek, het werd nog meer versterkt toen Moukoko als dertienjarige voor Duitsland Onder-17 driemaal scoorde in vier wedstrijden.

Op 5 oktober 2017 speelde hij zijn laatste interland en bleef vervolgens weg bij de nationale jeugdelftallen. Vooral om uit het zicht van de media te blijven. Aan die interlandloze periode is nu dus een einde gekomen, als vijftienjarige wordt de spits opgeroepen voor Duitsland Onder-20. Dit elftal speelt in september twee interlands tegen de leeftijdsgenoten uit Denemarken.

Opmerkelijk is dat op de spelerslijst van Duitsland Onder-20 de geboortedatum van Moukoko ontbreekt. Ondanks het leveren van bewijs is er nog steeds veel discussie over de leeftijd van de in Kameroen geboren voetballer, de spelerslijst van Duitsland Onder-20 wakkerde het vuurtje weer aan. Voor de Duitse voetbalbond is het echter gebruikelijk om bij minderjarige spelers de geboortedatum niet te noemen. Moukoko is veruit de jongste speler in de selectie, hij werd geboren in 2004. Zijn toekomstige teamgenoten zijn in 2001 of 2002 geboren.

Moukoko kan in november, als hij zestien wordt, ook zijn debuut maken in de hoofdmacht van Dortmund. Tot die tijd traint hij in ieder geval mee met de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.