Bordalás gepikeerd: 'Getafe verliest en niemand zegt iets over tijdrekken'

Reacties

José Bordalás beseft dat Getafe nog helemaal niets heeft na de 2-0 overwinning op Ajax in de zestiende finale van de Europa League. Dat zei de trainer van de Spanjaarden na de 3-0 nederlaag tegen Sevilla, waarna het tot zijn ergernis eens niet over het tijdrekken van zijn ploeg ging.

Bordalás gepikeerd: 'Getafe verliest en niemand zegt iets over tijdrekken'
© Pro Shots
Getafe
Getafe
0 - 3
Sevilla
Sevilla

Getafe ging zondag mede dankzij een assist van Luuk de Jong voor de tweede keer op rij onderuit in La Liga, nadat vorige week zaterdag Barcelona al te sterk was. Het leidde tot vragen over de fitheid van de Europa League-opponent van Ajax, aangezien de Madrileense vechtersbazen de vier competitieduels daarvoor allemaal hadden gewonnen en zo naar de derde plaats in de Primera División stegen.

Volgens Bordalás had zijn ploeg er echter geen moeite mee om drie dagen na het heenduel met Ajax alweer te spelen. 'Het gaat fysiek gezien prima met de ploeg', zei de trainer van Getafe tegen Spaanse media. 'Dit moet ons terugbrengen bij de realiteit. Sevilla heeft het vierde budget van La Liga en spelers van hoog niveau. Een fout bepaalde de wedstrijd en donderdag hebben we weer een lastige wedstrijd, waarin Ajax de favoriet is.'

Want volgens Bordalás zijn de Amsterdammers allerminst kansloos in de return. De trainer van Getafe waakt dan ook voor te veel euforie. 'Het is normaal dat die er is, maar we mogen de realiteit niet uit het oog verliezen. Het is een goed resultaat, maar er is nog niks beslist. Ajax maakte vier doelpunten tegen Real Madrid en drie tegen Valencia. Het is een geweldig team, maar we gaan erheen met het maximale als droom.'

Bordalás sprak ook zijn ergernis uit over het feit dat Sevilla aan het tijdrekken was. 'Terwijl wij dat stempel altijd krijgen. Maar vandaag zal niemand iets zeggen over tijdrekken. Daar hebben jullie het alleen over als Getafe wint. Vandaag zegt niemand er iets over, daar ben ik erg door verrast', zei de coach van Getafe, dat donderdag nog bijna voor een Europa League-record zorgde door de vele onderbrekingen tegen Ajax.

Ajax
Ajax
2 - 1
Getafe
Getafe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.