Bondsvoorzitter daagt Messi uit: komt er een Zuid-Amerikaans avontuur?

Reacties

Lionel Messi is in Paraguay door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond opnieuw geëerd voor het winnen van de wereldtitel met Argentinië. De voorzitter van de CONMEBOL wierp tijdens de ceremonie indirect een vraag op: gaat de 35-jarige aanvaller nog voor een Zuid-Amerikaanse club spelen?

Bondsvoorzitter daagt Messi uit: komt er een Zuid-Amerikaans avontuur?
© Pro Shots

Messi werd tijdens de ceremonie in het bijzijn van zijn ploeggenoten op het podium geroepen. Bondspresident Alejandro Domínguez sprak de sterspeler uit Rosario lovend toe en liet een standbeeld onthullen dat een plek krijgt in het museum van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond. In dat museum staan al standbeelden van de legendes Pelé en Diego Armando Maradona.

Domínguez plaagde Messi met een glimlach toen hij begon over de erelijst van de Argentijnse vedette van Paris Saint-Germain. Messi won dan wel zeven keer de Gouden Bal en won met de nationale ploeg zowel de wereldtitel als de Copa América, een Copa Libertadores ontbreekt nog in zijn museum. 'Daarom geven we jou deze vandaag', zei Domínguez lachend toen hij Messi een replica overhandigde van de beker die hoort bij het belangrijkste Zuid-Amerikaanse clubtoernooi. De bestuurder speelde zo in op wat al veel langer een onderwerp van gesprek is in met name Argentinië.

In Zuid-Amerika wordt al langer hardop gedroomd over een terugkeer van Messi naar het continent. Hij verliet Newell's Old Boys in 2000 als jonkie voor Barcelona en groeide in Europa uit tot een fenomeen. Messi vertoonde zijn kunsten sinds de start van zijn profcarrière nog nooit bij een club uit Zuid-Amerika. Het hardop dromen is in de laatste weken alleen maar toegenomen vanwege het aflopende contract van de wereldkampioen bij PSG. Er is in het huidige contract van Messi wel een optie voor een extra jaar in Parijs opgenomen.

De wereldkampioenen sluiten de interlandperiode komende nacht af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao. Dat duel begint om 01.30 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.