Bondscoach verklaart enorm contrast Sánchez tussen Man United en Chili

Reacties

Alexis Sánchez maakt een herboren indruk op het toernooi om de Copa América. De Chileen was in zijn eerste twee wedstrijden direct goed voor twee doelpunten en toont weer tekenen van de speler die schitterde in dienst van Arsenal. Het contrast met zijn spel voor Manchester United is levensgroot.

Bondscoach verklaart enorm contrast Sánchez tussen Man United en Chili

De dertigjarige Sánchez maakte in januari 2018 na een lange soap de overstap van Arsenal naar United. Daar is hij de best verdienende speler van de Premier League, maar de hoge verwachtingen heeft hij bij lange na niet waar kunnen maken. De Chileen zit veelvuldig op de bank en in de minuten die hij wél maakt, komt hij zeer ongelukkig over.

Bij Chili is dat volledig anders. Sánchez speelt als vanouds, hij kan blijven gaan en koppelt zijn werklust aan rendement. 'Het is lastig te verklaren', reageerde bondscoach Reinaldo Rueda tegenover de aanwezige media. 'Sinds Alexis hier is, toont hij een enorme inzet en affectie met het team. Misschien heeft hij bij United minder emotionele binding met zijn ploeggenoten', aldus 62-jarige Colombiaan.

'Hij heeft ook veel pech gehad, want United heeft al een tijdje de nodige problemen. Hij heeft daar niet dezelfde structuur als bij ons. Daarnaast heeft Alexis te kampen gehad met blessureleed, daardoor miste hij continuïteit en is hij niet consistent geweest in zijn prestaties', verklaart Rueda.

In de nacht van maandag op dinsdag speelt Chili zijn derde groepsduel in de strijd om de Copa América. Uruguay is dan de tegenstander.

Copa América

Stand Groep C Copa América 2019 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Uruguay
3
2
1
0
7-2
+5
7
2
Chili
3
2
0
1
6-2
+4
6
3
Japan
3
0
2
1
3-7
-4
2
4
Ecuador
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.