Bevrijde Sánchez neemt Chili ook tegen Ecuador op sleeptouw

Chili heeft zich na twee groepsduels al geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. Ook de tweede wedstrijd op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap werd winnend afgesloten, met grote dank aan wederom een hoofdrol van Alexis Sánchez.

Ecuador
Ecuador
1 - 2
Chili
Chili

Voor Ecuador (dat in de eerste wedstrijd al met 4-0 had verloren van Uruguay) was een overwinning zeer welkom geweest, maar in de achtste minuut ging het al mis. De bal bleef na een corner hangen in de zestien, waarna José Pedro Fuenzalida hem ineens op de slof nam en de 0-1 binnenschoot. Toch kwam Ecuador terug, dankzij een overtuigend benutte strafschop van Enner Valencia.

Kort na rust was het Alexis Sánchez die zijn land de zege bezorgde. Na een voorzet van de rechterkant leek hij de bal met een dropkick niet helemaal vol te raken, maar de bal verdween toch in de verre hoek. Daarmee vervolgde hij zijn goede vorm in het shirt van Chili. Bij zijn club Manchester United beleefde hij een vrij rampzalig seizoen, maar bij de nationale ploeg lijkt hij verlost van het chagrijn. Tijdens de eerste wedstrijd (een 4-0 overwinning op Japan) was hij al goed voor een goal en een assist.

In de slotfase moest Ecuador nog met een man minder verder, nadat Gabriel Achilier rood kreeg voor een elleboogstoot in het gezicht van Arturo Vidal. Door de tweede driepunter op rij is Chili al geplaatst voor de volgende ronde, Uruguay (vier punten) lijkt zeker van de tweede plek. Beide koplopers treffen elkaar dinsdag, tegelijkertijd spelen Japan en Ecuador tegen elkaar. Die twee landen mogen nog hopen dat ze een van de twee beste nummers drie worden.