Bondscoach gooit olie op het vuur na Zuid-Amerikaanse coronarel

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië is enkele dagen na de coronarel tijdens de wedstrijd Brazilië – Argentinië nog eens ingegaan op de situatie. Daarmee gooide de coach nog wat olie op het vuur.

Bondscoach gooit olie op het vuur na Zuid-Amerikaanse coronarel
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
afg.
Argentinië
Argentinië

De Braziliaanse gezondheidsautoriteit (Anvisa) wilde zondagavond voorkomen dat de in Engeland spelende Emiliano Martínez, Emiliano Buendía (allebei Aston Villa), Cristian Romero en Giovani Lo Celso (allebei Tottenham Hotspur) in actie zouden komen tegen Brazilië namens Argentinië. Het kwartet zou zich niet aan de coronaregels hebben gehouden. Ze hadden veertien dagen in quarantaine gemoeten, maar meldden nooit dat ze uit het Verenigd Koninkrijk afkomstig waren (Argentinië reisde via Venezuela naar Brazilië).

De autoriteiten kwamen tijdens de wedstrijd het veld op en hebben volgens Tite juist gehandeld. 'Ik had graag gezien dat de wedstrijd afgemaakt zou worden, maar Anvisa en het ministerie van Volksgezondheid hebben zich correct gemanifesteerd. De wetten moeten worden gerespecteerd, voetbal komt niet op de eerste plaats', aldus Tite voor de wedstrijd tegen Peru.

'Het is de juiste beslissing om de wetten te respecteren, de gezondheid van de mensen staat voorop', gaat Tite verder. 'We moeten de regels respecteren omdat hier mensenlevens op het spel staan. Zijn er uitzonderingen? Ik wil het niet weten…', doelt een kwade Tite op het overtreden van de regels door de Argentijnen. 'Ik weet wat eerst komt, dat is gezondheid. Wetten negeren en ze proberen te omzeilen, dat kan niet. Ik kan en wil niet oordelen, maar ik herhaal dat we niet kunnen doen alsof de wetten niet bestaan. Heb respect voor een natie en een volk.'

De wedstrijd werd uiteindelijk niet uitgespeeld, de FIFA is inmiddels een onderzoek naar de gang van zaken gestart. Brazilië verdedigt in de nacht van donderdag op vrijdag zijn foutloze status in de WK-kwalificatie van Zuid-Amerika.

Brazilië
Brazilië
2 - 0
Peru
Peru
WK Kwal. Zuid-Amerika

Stand Regulier Seizoen WK Kwal. Zuid-Amerika 2022 Qatar

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
17
14
3
0
40-5
+35
45
2
Argentinië
17
11
6
0
27-8
+19
39
3
Uruguay
18
8
4
6
22-22
0
28
4
Ecuador
18
7
5
6
27-19
+8
26
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.