Dit zeggen Braziliaanse en Argentijnse media over bizar 'schandaal'

Reacties

De coronasoap rondom het WK-kwalificatieduel tussen Brazilië en Argentinië houdt de gemoederen in beide landen flink bezig. De kranten besteden dan ook volop aandacht aan de gebeurtenissen.

Dit zeggen Braziliaanse en Argentijnse media over bizar 'schandaal'
© Pro Shots
Brazilië
Brazilië
afg.
Argentinië
Argentinië

Het verhaal is bekend. De wedstrijd tussen de twee Zuid-Amerikaanse grootmachten werd zondagavond (Nederlandse tijd) gestaakt omdat er officials van de Braziliaanse gezondheidsautoriteiten het veld betraden. Zij wilden een aantal in de Premier League actieve spelers van het veld halen, omdat zij de regels rondom verplichte quarantaine zouden hebben overtreden. Het voorval gebeurde enkele uren nadat de Braziliaanse politie het Argentijnse spelershotel was binnengevallen.

De kranten in Argentinië en Brazilië besteden dan ook volop aandacht aan alles wat er gebeurde in São Paulo. Bekijk hieronder een aantal van de meest opvallende covers. 'De wedstrijd van het schandaal', schrijft Clarín uit Argentinië bijvoorbeeld. Hoy kiest voor een sprekende foto van vedettes Neymar en Lionel Messi. Opvallend is dat de Braziliaanse kranten het zakelijk houden, zij kiezen allemaal voor een variant op: 'De wedstrijd is gestaakt omdat de protocollen niet gevolgd zijn.'

Argentijnse media

Braziliaanse kranten

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.