Bolton Wanderers gered na bevredigend einde overnamesoap

Reacties

Bolton Wanderers blijft voor het Engelse betaalde voetbal behouden. De overname door Football Ventures (Whites) Limited is afgerond, waardoor de club uit de League One is gered.

Bolton Wanderers gered na bevredigend einde overnamesoap

Voor Bolton komt er zo een bevredigend einde aan een heuse overnamesoap. In mei werd de ver weggezakte club onder curatele gesteld nadat voormalig eigenaar Ken Anderson en de beoogde nieuwe eigenaar, Laurence Bassini, niet op tijd tot een akkoord waren gekomen over een overname. Vervolgens meldde Football Ventures zich. De overname door deze partij liep vertraging op, omdat Bassini naar de rechter was gestapt om de verkoop te blokkeren.

Maandag kwam het bericht naar buiten dat de deal was geklapt en dus dreigde een faillissement. Bolton moest voor dinsdagavond tot een oplossing komen en haalde die deadline niet. De EFL gaf twee weken uitstel om de overname alsnog rond te krijgen en nu is er dus toch witte rook. Bolton komt met de schrik vrij en blijft een professionele voetbalclub.

Het noodlijdende Bolton, tussen 2001 en 2012 nog actief in de Premier League, heeft nog wel wat werk te verrichten voordat het weer helemaal uit de problemen is. Vorige week haalde de club nog eigenhandig een competitiewedstrijd uit het programma, omdat er maar drie selectiespelers beschikbaar waren. Bolton doet vooral een beroep op jeugdspelers en vanwege zorgen om het welzijn van de talenten werd vorige week het duel met Doncaster Rovers geannuleerd.

Aankomende zaterdag speelt Bolton uit tegen FC Gillingham. De ploeg gaat in deze wedstrijd op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen.

Dinsdag werd de stekker er wel uitgetrokken bij Bury.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.