Noodkreet van doodsbang Bolton Wanderers na nieuwe overname-dreun

Reacties

Het voortbestaan van Bolton Wanderers komt steeds meer in gevaar. Als er niet razendsnel een oplossing komt voor de grote problemen waarin de club verkeert, dan houden The Trotters op te bestaan. Een emotionele oproep is alles wat de curator nog rest.

Noodkreet van doodsbang Bolton Wanderers na nieuwe overname-dreun

Het noodlijdende Bolton Wanderers is al maanden de speelbal in een overnamesoap. In mei werd de ver weggezakte club onder curatele gesteld nadat voormalig eigenaar Ken Anderson en de beoogde nieuwe eigenaar, Laurence Bassini, niet op tijd tot een akkoord omtrent een overname kwamen. Inmiddels is de club al een tijdje in afwachting van een overname door Football Ventures. Deze liep vertraging op, omdat Bassini naar de rechter was gestapt om deze overname te blokkeren.

Dit weekend leek er een doorbraak te zijn, want vrijdag kwam het akkoord tussen alle ruziënde partijen er, zo leek het. 'Maar zaterdag kwam het verwoestende bericht dat die deal is geklapt', zo meldt Bolton op de clubwebsite bij monde van curator Paul Appleton. 'Het heeft nu geen zin om schuldigen daarvoor aan te wijzen. De afgelopen 48 uur hebben we er alles aan gedaan om alle partijen die met elkaar in conflict zijn ervan te overtuigen dat het voorbestaan van de club afhangt van een overeenkomst tussen hen.'

Dat is dus niet gelukt, en dus dreigt een faillissement. Bolton moet vóór dinsdagavond met een oplossing komen. 'Er is al overleg geweest, maar er is nog lang geen akkoord. Daarom doe ik nogmaals een oproep aan alle partijen: doe er alles aan om tot een oplossing te komen. Binnen 24 uur zal anders de licentie worden ingetrokken. Daarna zal het faillissement worden aangevraagd, wordt de club uit de competitie gehaald en gaan er 150 banen verloren. Dat zou een enorme ramp zijn voor de hele gemeenschap. Tenzij de betrokken partijen een akkoord bereiken, begint de ontmanteling van Bolton nog deze week', herhaalt Appleton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bolton Wanderers
Meer over Bolton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.