Bokila bezorgt Sparta uitoverwinning op Go Ahead

Sparta Rotterdam heeft de derde plaats in de Jupiler League weer overgenomen van FC Den Bosch. De ploeg van trainer Michel Vonk won maandagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-2).

De bezoekers kwamen in de zevende minuut al op voorsprong door een treffer van Mario Bilate, die na een steekpass Jaime Bruinier uiterst koel bleef voor Eagles-doelman Peter van der Vlag. Na ruim een uur kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Karim Fachtali schoot van dichtbij binnen, nadat de bal eerst nog van de paal was teruggekomen.

In de 86ste minuut zorgde Jeremy Bokila echter voor een nieuwe voorsprong voor Sparta, toen hij op randje buitenspel de bal aangespeeld kreeg van Marten de Roon en Van der Vlag na een sleepbeweging passeerde. Die treffer bleek drie punten waard, waardoor de Rotterdammers nu 38 punten hebben uit twintig wedstrijden. Go Ahead staat teleurstellend op de dertiende plaats.

Sparta behield door de zege de maximale score (twaalf punten uit vier duels) in de derde periode. Ook de tegenstander van komende zondag, FC Den Bosch, won vier wedstrijden op rij. De Bosschenaren wonnen echter de tweede periode al. Foto: VI Images