Bodø/Glimt baalt van ontknoping: 'Als je de bal bij de cornervlag houdt...'

Reacties

Net als Ajax maakte tegenstander Bodø/Glimt een bijzondere avond mee in Amsterdam. De Noren voelden zich de underdog, maar vertrokken uit Nederland met een teleurstelling na een 2-2 gelijkspel. Trainer Kjetil Knutsen baalt van een sleutelmoment diep in extra tijd.

Bodø/Glimt baalt van ontknoping: 'Als je de bal bij de cornervlag houdt...'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Voor de late gelijkmaker van Ajax had Bodø/Glimt de bal op de helft van de thuisclub, maar er werd balverlies geleden. Knutsen denkt bij het Noorse Verdens Gang met pijn terug aan dat moment. 'Als je de bal bij de cornervlag houdt of je speelt de bal naar een speler in het geel, win je hier gewoon met 1-2', concludeert de coach achteraf.

Knutsen weet dat het zo werkt in Europa. 'Daar moeten we eerlijk over zijn. We moeten leren in Europa en hebben dat ook al gedaan. Maar er komen nieuwe spelers bij. Een Oscar Kapskarmo speelde een half jaar geleden nog op het tweede niveau in Noorwegen, natuurlijk heeft hij tijd nodig om te beseffen in welke mate je afgestraft kunt worden in Europees voetbal. Maar we zijn onszelf gebleven in een kolkend stadion.'

Keeper Kjetil Haug is ook een van die nieuwelingen bij Bodø/Glimt, hij werd deze winter gehuurd van Toulouse. De goalie werd in de extra tijd tweemaal gepasseerd, bij de goal van Berghuis zag hij er niet honderd procent uit. Voor Haug voelt het echter niet als een fout. 'Ik krijg mijn hand een beetje tegen de bal, maar niet genoeg om de bal echt weg te werken. Dan is de afwerking goed, daar kan ik niets aan doen. Op een andere dag werk je de bal wel weg of schiet de speler in plaats van een lob. Het voelt wel een beetje gek dat je teleurgesteld bent na een 2-2 gelijkspel tegen Ajax.'

Volgende week staat de returnwedstrijd in Noorwegen op het programma. Bij succes voor de Noren zijn de eerstvolgende duels voor Bodø/Glimt de wedstrijden in de achtste finale. Het nieuwe seizoen in Noorwegen begint immers pas op 1 april.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.