Boateng beëindigt 'spannende ervaring' bij Barcelona na 303 minuten

Reacties

Barcelona licht de optie tot koop niet in het huurcontract van Kevin-Prince Boateng. De aanvaller maakt zijn vertrek dinsdag via Instagram bekend. De Ghanees keert zodoende terug naar Sassuolo.

Boateng beëindigt 'spannende ervaring' bij Barcelona na 303 minuten

'Eén van de spannendste ervaringen in mijn carrière komt vandaag ten einde. Ik vond het een eer om voor deze club te mogen spelen', laat hij weten. 'Ik bedank iedereen die ervoor gezorgd heeft dat ik voor zo'n club heb mogen spelen. We moeten weer door en dat zal ik altijd met mijn hart blijven doen.'

Boateng streek afgelopen winter neer in Catalonië. Het halfjaar durende verblijf mondde niet uit in een succes. De 32-jarige aanvaller kwam in de competitie slechts drie keer in actie voor de landskampioen en deed één keer mee in het Copa del Rey-toernooi. In totaal kwam hij tot 303 minuten. Dat het nu tot een definitief vertrek uit Camp Nou komt, zal dan ook voor niemand een grote verrassing zijn.

Voor één man kwam  het nieuws mogelijk toch als een verrassing: Sassuolo-voorzitter Giovanni Carnevali. De Italiaan zei eerder dat hij verwachtte Boateng niet terug te zien bij zijn club. 'Ik denk eerlijk gezegd dat Barcelona de optie tot koop activeert en hem dan wellicht verkoopt aan een andere Spaanse club. Hij blijft waarschijnlijk wel in Spanje spelen', sprak de voorzitter nog uit tegen La Gazzetta dello Sport.

Of Sassuolo Boateng met open armen ontvangt, is nog onduidelijk. De Ghanees ligt er nog vast tot de zomer van 2021. In de zes maanden die hij voor de Italianen speelde kwam hij er tot dertien duels en vier doelpunten in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer K. Boateng
Meer over K. Boateng
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.