Hertha BSC als mini-Ajax: dit is waarom Boateng meer dan welkom is

Reacties

Hertha BSC-coach Pál Dárdai is dolgelukkig met de komst van Kevin-Prince Boateng, die na een indrukwekkende voetbalreis is teruggekeerd bij de club waar het voor hem allemaal begon. Dárdai denkt dat Boateng met zijn ervaring goud waard kan zijn voor de jonge selectie.

Hertha BSC als mini-Ajax: dit is waarom Boateng meer dan welkom is
© Pro Shots

De 34-jarige Boateng maakte in 2006 bij Hertha zijn debuut in het betaald voetbal. Het betekende het startschot van een bijzondere voetbalreis, die Boateng langs dertien verschillende clubs voerde. Hij kwam uit voor onder meer Tottenham Hotspur, AC Milan (twee keer), Schalke 04 en Barcelona. In het afgelopen seizoen speelde Boateng voor AC Monza, in de Italiaanse Serie B, en nu is hij terug bij Hertha.

Dárdai ziet een belangrijke rol weggelegd voor Boateng. 'Ik heb een paar jaar geleden al om zijn komst gevraagd, maar dat bleek toen nog niet mogelijk te zijn', zegt de manager tegen Kicker. 'Nu was het moment daar. Kevin heeft zich waarschijnlijk aangeboden en we hebben met elkaar gesproken. Ik denk dat het heel goed is dat hij nu terug is.'

'Ik heb al eens eerder gezegd dat we met Hertha in de richting van een mini-Ajax willen gaan', vervolgt Dárdai. 'We hebben zeer veel jonge talenten en het is goed als er bij het vertrek van een talent een succesvolle speler terugkeert, om de andere spelers met zijn ervaring verder te helpen.'

Boateng maakte donderdag weer speelminuten voor Hertha, dat in de voorbereiding met 0-16 won van SV Schwarz-Rot Neustadt. Boateng speelde de eerste helft, net als Deyovaisio Zeefuik. Daishawn Redan en Javairo Dilrosun kwamen niet in actie. Laatstgenoemde kampte met het coronavirus, maar heeft inmiddels groen licht gekregen om weer bij de selectie te gaan aansluiten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.