Sevilla verpest avond Cillessen en Barça-debuut Boateng

Reacties

Barcelona moet volgende week aan de bak om de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey te bereiken. Sevilla won woensdag de heenwedstrijd tegen de ploeg waar Jasper Cillessen onder de lat stond en Kevin-Prince Boateng zijn debuut maakte.

Sevilla verpest avond Cillessen en Barça-debuut Boateng
Sevilla
Sevilla
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Trainer Ernesto Valverde stuurde veel reservespelers het veld in tegen Sevilla, onder wie Cillessen. De doelman mag het in het Spaanse bekertoernooi laten zien als vervanger van Marc-André ter Stegen. Ook Gerard Piqué en Ivan Rakitic startten, net als Boateng. De middenvelder maakte deze week verrassend de overstap van Sassuolo naar Barcelona, dat woensdag ook de komst van Frenkie de Jong wereldkundig maakte. De Ajacied komt in de zomer naar Spanje.

In de eerste helft was het aantal grote kansen op een hand te tellen. Wissam Ben Yedder was namens Sevilla twee keer dicht bij een goal en aan de andere kans schoot Malcom net naast. Na rust ging het los in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Quincy Promes in de basis stond bij de thuisploeg. De Nederlander gaf na 58 minuten de assist op de 1-0 van Pablo Sarabia, die de voorzet van Promes raak volleerde en Cillessen kansloos liet.

Valverde besloot daarna toch om zwaarder geschut in te brengen en wisselde Boateng en Malcom voor Luis Suárez en Philippe Coutinho. Ondanks de komst van het tweetal sloeg Sevilla daarna weer toe. Net als bij de eerste goal kwam de pass vanaf de linkerflank, deze keer van Éver Banega. Ben Yedder gleed de bal bij de tweede paal achter Cillessen. Barcelona kwam daar niet meer van terug. Maximilian Wöber bleef negentig minuten op de bank bij Sevilla.

De return is woensdag over een week in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.