Blunders Almere City helpen SC Cambuur verder in play-offs

Reacties

SC Cambuur heeft de eerste horde op weg naar de Eredivisie genomen. Twee keepersfouten kostten Almere City FC de kop in de eerste ronde van de play-offs.

Blunders Almere City helpen SC Cambuur verder in play-offs
Almere City FC
Almere City FC
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

SC Cambuur had vrijdag in de heenwedstrijd tot twee keer toe een achterstand weggewerkt, waarbij de onervaren doelman Pieter Bos met een pijnlijke fout de Friezen tot een eerste achtervolging had gedwongen. In return in Almere waren de rollen omgedraaid, met dit keer Agil Etemadi in een negatieve hoofdrol.

De ervaren goalie van Almere City ging na ruim een kwartier pijnlijk in de fout bij een voorzet van rechts van Sai van Wermeskerken. Na een ongelukkige botsing met Damon Mirani liet hij de bal pardoes uit zijn handen glippen, waarna het voor Nigel Robertha een koud kunstje was de score te openen; 0-1.

Het kostte Etemadi blijkbaar moeite om zich over de klap heen te zetten. Drie minuten na zijn blunder ging hij opnieuw in de fout bij een hoge voorzet. De bal verdween uiteindelijk na een carambole tussen aanvaller Robin Maulun en verdediger Anwar Bensabouh in het doel van Almere.

Gedwongen door de achterstand werd van Almere City de veerkracht gevraagd die Cambuur in Leeuwarden had getoond. De formatie van Ole Tobiasen had binnen vijf minuten een antwoord op die vraag. Op aangeven van Stijn Meijer prikte Niek Vossebelt de aansluitingstreffer binnen.

Ondanks een overwicht had Almere City te veel moeite de Friese defensie echt in verlegenheid te brengen. Cambuur bleef relatief makkelijk overeind en plaatste zich zo voor de halve finale van de play-offs. De nummer zeventien van de Eredivisie is de volgende tegenstander van de ploeg van scheidend trainer René Hake.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.