SC Cambuur toont veerkracht na keepersblunder

Almere City FC keert met een bemoedigend resultaat terug uit Leeuwarden, waar SC Cambuur bij de start van de play-offs genoegen moest nemen met een gelijkspel.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 2
Almere City FC

Xavier Mous speelde bij SC Cambuur een grote rol in het veroveren van een plaatsje in de play-offs. Dat juist de doelman in de warming-up geblesseerd moet afhaken, was een hard gelag voor de Friezen. Dat werd na een kwartier extra duidelijk.

Vervanger Pieter Bos, die in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen debuteerde in de Keuken Kampioen Divisie, verkeek zich compleet op een schot van afstand van Anwar Bensabouh. De bal stuiterde pardoes langs de verraste Bos in het Friese doel.

Het was een welkome meevaller voor Almere City. De ploeg van Ole Tobiasen had het reguliere seizoen afgesloten met een pijnlijke afstraffing door Jong Ajax, waardoor het was gezakt naar de zevende plaats en dus een extra ronde in de play-offs moest spelen. Bovendien had Niek Vossebelt tegen Jong Ajax een rode kaart gekregen die hem de start van de nacompetitie kostte. Daarnaast was clubtopscorer James Efmorfidis te aangeslagen voor een basisplaats.

Cambuur herstelde zich nog in de eerste helft van de tegenvaller. Vijf minuten voor rust bracht Emmanuel Mbende uit een rebound de score weer in evenwicht. Die rol bij de Friezen was halverwege de tweede helft weggelegd voor Andrejs Ciganiks. De Let kopte fraai raak, waarmee Almere andermaal een voorsprong moest inleveren. Stijn Meijer had na ruim een uur op aangeven van Faris Hammouti de 1-2 gemaakt.

In de levendige tweede helft maakte Cambuur het meeste aanspraak op een overwinning. Een Friese zege bleek te hoog gegrepen, zodat Almere de betere papieren heeft voor een vervolg in de play-offs. De return staat op het programma voor dinsdag. De winnaar van de dubbele ontmoeting wacht in de halve finale een confrontatie met de nummer zeventien van de Eredivisie.