Jong Ajax geeft Almere City met absolute vernedering overwerk

Reacties

Almere City moet eerder dan gehoopt aan de bak in de play-offs. De ploeg van Ole Tobiasen kreeg vrijdag een ongenadig hard pak slaag van Jong Ajax en kukelde uit de topzes in de Keuken kampioen Divisie. Het laatste ticket voor de nacompetitie ging naar RKC Waalwijk, dat te sterk was voor FC Eindhoven.

Jong Ajax geeft Almere City met absolute vernedering overwerk
Jong Ajax
Jong Ajax
8 - 0
Almere City FC
Almere City FC

Almere City stond voor aanvang van vrijdagavond op de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie, maar ging keihard onderuit in Amsterdam en zakte op de eindrangschikking naar plaats zeven. Dat betekent dat de ploeg een extra ronde moet spelen in de nacompetitie en volgende week vrijdag al begint. Jong Ajax toonde zich op de eigen Toekomst bijzonder effectief en stond bij rust al op een 4-0 voorsprong, door doelpunten van Dani de Wit, Vaclav Cerny, Lassina Traoré en Danilo.

Laatstgenoemde benutte net als Traoré een penalty, die werd veroorzaakt door Niek Vossebelt. Hij maakte op zijn eigen doellijn overduidelijk hands en kreeg daarvoor een directe rode kaart, wat betekent dat de middenvelder geschorst is voor de start van de play-offs. Met tien tegen elf werd het een lange tweede helft voor Almere. Perr Schuurs schoof de 5-0 binnen en zorgde niet veel later met een haast identiek schot van afstand voor de 6-0. Ché Nunnely maakte in de slotfase ook nog twee goals en maakte de afgang van Almere daarmee compleet. 

FC Den Bosch
FC Den Bosch
2 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

FC Den Bosch was al zeker van deelname aan de play-offs, maar hoopte dat het de eerste ronde nog kon overslaan. Dan moest er in ieder geval gewonnen worden van Go Ahead Eagles en dat lukte. Amine Khammas zette Den Bosch vlak voor rust op voorsprong, toen het leek alsof hij op zoek was naar een voorzet op Danny Holla. Khammas koos echter voor een schot in de verre hoek en verraste daarmee Go Ahead-doelman Hobie Verhulst.

Zeven minuten na rust kreeg Thomas Verheydt na een overtreding van Holla op Julian Lelieveld een enorme kans op de gelijkmaker. Verheydt miste echter een strafschop. Omdat Jaroslav Navrátil even later verzuimde om geblunder in de Den Bosch-defensie af te straffen en de paal raakte, kon Vincent Vermeij er vlak voor het einde 2-0 van maken en de zege voor Den Bosch veiligstellen. Den Bosch en Go Ahead zullen in de halve finale van de play-offs opnieuw tegen elkaar spelen. 

Helmond Sport
Helmond Sport
0 - 4
TOP Oss
TOP Oss

TOP Oss mag door de blamage van Almere City ook de eerste ronde in de nacompetitie overslaan. De ploeg van Klaas Wels won zonder al te veel moeite van Helmond Sport, dat door deze nederlaag onderaan eindigt in de Keuken Kampioen Divisie, en treft in de halve finale van de play-offs Sparta Rotterdam. Tegen Helmond waren Bryan Smeets ('49), Rick Stuy van den Herik ('63), Philippe Rommens ('80) en Huseyin Dogan ('90) de doelpuntenmakers. 

RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

RKC Waalwijk pakte het laatste ticket voor de nacompetitie en blijft daardoor dromen van een terugkeer naar de Eredivisie. De ploeg van Fred Grim stond er voorafgaand aan de laatste speelronde al erg goed voor en zette tegen FC Eindhoven het laatste stapje, door goals van Paul Quasten (al na 43 seconden) en Emil Hansson (twee). Namens Eindhoven was Rigino Cicilia trefzeker. RKC meldt zich in de eerste ronde van de play-offs en speelt daarin tegen NEC. 

MVV Maastricht
MVV Maastricht
1 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Dat NEC mag deelnemen aan de nacompetitie, is voor een groot deel te danken aan Ferdy Druijf. De spits speelt sinds januari in Nijmegen, als huurling van AZ, en scoort erop los. Ook tegen MVV was Druijf trefzeker en daarmee tilde hij zijn totaal naar 29 competitiedoelpunten in dit seizoen: 14 voor Jong AZ en 15 voor NEC. Druijf sluit het reguliere seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af als topscorer van de competitie en gaat vol vertrouwen de play-offs in. Overigens was zijn goal tegen MVV niet voldoende voor de zege, want Jérôme Deom maakte er vlak voor tijd 1-1 van. MVV is ondanks dit gelijkspel uitgespeeld. 

FC Twente
FC Twente
2 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Kampioen FC Twente hoopte met een zege op SC Cambuur afscheid te kunnen nemen van de Keuken Kampioen Divisie en leek na een assist (op Tom Boere) en een doelpunt (harde vrije trap) van Mohamed Hamdaoui goed op weg. In de slotfase gaf Twente de zeker lijkende zege echter toch nog uit handen. Robbert Schilder zorgde tegen zijn oude club voor de eretreffer en Nigel Robertha bracht in blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord. Cambuur leek hierna zelfs nog de 2-3 te maken, maar een goal van Andrejs Ciganiks werd afgekeurd vanwege buitenspel. De ploeg van René Hake was wel al zeker van deelname aan de nacompetitie en speelt daarin in de eerste ronde tegen Almere City.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 0
Telstar
Telstar

Jong PSV sloot een geweldig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie in stijl af: met een overwinning op Telstar. Een kwartier voor tijd opende Mauro Júnior de score, door goed voorbereidend werk van Bart Ramselaar het juiste resultaat te geven, en vlak voor tijd zorgde Jaëll Hattu voor de 2-0. Jong PSV sluit het seizoen door deze overwinning af op de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Zoals bekend mag de Eindhovense beloftenploeg niet meedoen om promotie naar de Eredivisie.

Overige uitslagen:


Vr 3 mei 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.