Alles of niets in de play-offs: Cambuur hoopt op Champions League-scenario

Reacties

NEC kan zich dinsdag plaatsen voor de halve finales in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren moeten in Waalwijk een 2-0 voorsprong verdedigen tegen RKC. Almere City FC kan de klus in eigen huis klaren tegen SC Cambuur.

Alles of niets in de play-offs: Cambuur hoopt op Champions League-scenario
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
3 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Als NEC de return tegen RKC overleeft, spelen de Nijmegenaren in de halve eindstrijd tegen Excelsior of De Graafschap. Trainer Ron de Groot wil echter niet op de zaken vooruit lopen. 'Dat heeft geen zin. We moeten dinsdag winnen, dat is het enige dat telt. Wie we daarna treffen maakt niet uit, als je wil promoveren moet je van iedereen kunnen winnen', vertelt hij op de officiële website van NEC.

De Groot vindt niet dat NEC de favoriet is in Waalwijk. 'Dat is iets te voorbarig. RKC is hoger dan wij geëindigd en heeft gewoon een heel lastige en goede ploeg. We weten echter meestal wel een doelpunt te maken. Wat dat betreft hebben we inderdaad een goede uitgangspositie', aldus de coach, onder wiens leiding NEC zes van zijn zeven duels won.

Almere City FC
Almere City FC
1 - 2
SC Cambuur
SC Cambuur

Bij de andere wedstrijd in de kwartfinale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie gaat het tussen Almere City en SC Cambuur. Beide ploegen hielden elkaar in de heenwedstrijd in evenwicht: 2-2. Cambuur-coach René Hake ziet mogelijkheden: 'Almere heeft op basis van uitdoelpunten de beste kaarten, maar we hebben vorige week in de Champions League gezien dat dat lang niet alles zegt. Het zijn altijd aparte wedstrijden.'

Hake kan niet wachten. 'Het is alles of niets dinsdag, dat zijn de mooiste potjes. We hebben er zin in en we zijn er klaar voor', laat hij weten op de clubsite. De winnaar van het tweeluik tussen Cambuur en Almere speelt tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Momenteel wordt die plaats ingenomen door De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.