Opgeleefd NEC zet volgende stap richting Eredivisie

Reacties

NEC heeft zich dankzij een bliksemstart in een goede uitgangspositie gemanoeuvreerd. De zege op RKC Waalwijk biedt zicht op een plaats in de halve finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Opgeleefd NEC zet volgende stap richting Eredivisie
N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

Nog een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie dreigde in april voor het ambitieuze NEC. In de hoop de play-offs alsnog te halen werd een beroep gedaan op Ron de Groot. De clubman moest als opvolger van de ontslagen Jack de Gier de Nijmeegse formatie richting de nacompetitie loodsen. Hij slaagde in zijn missie dankzij een eindsprint met vijf zeges en één gelijkspel.

Onder De Groot ging ook Mike Tresór Ndayishimiye als nummer tien renderen. De negentienjarige Belg zette die lijn door in de play-offs. In de twaalfde minuut opende hij tegen RKC de score door te doen wat Ferdy Druijf had nagelaten: doeltreffend uithalen. Drie minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Jordy Bruijn ramde de bal in het dak van het Waalwijkse doel.

De SC Heerenveen-huurling vierde ook de 3-0 van zijn voet, maar op last van de videoarbiter werd zijn tweede treffer van de avond afgekeurd wegens buitenspel van Druijf. Het was een primeur, want voor het eerst wordt de VAR ook ingezet bij alle wedstrijden in de play-offs.

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. RKC Waalwijk verzuimde de achterstand te verkleinen, waar NEC aan de andere kant er niet in slaagde de 3-0 op het scorebord te krijgen. Kansen op meer goals waren er genoeg, waarbij de gasten de beste mogelijkheden onbenut lieten. NEC leefde even in de veronderstelling dat het wel had gescoord. Invaller Anthony Musaba werd teruggefloten wegens buitenspel van Druijf.

Daardoor bleef de marge op twee doelpunten in het voordeel van NEC. De return staat op het programma voor dinsdag. De winnaar van de dubbele ontmoeting wacht in de halve finale een confrontatie met de nummer zestien van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.