Blunderende Hertha-doelman brengt Dortmund dichter bij CL-ticket

Reacties

Borussia Dortmund heeft zich zaterdag hersteld van de nederlaag in Der Klassiker tegen Bayern München. De formatie van trainer Edin Terzic won van Hertha BSC, dat na een blunder van doelman Rune Jarstein ten onder ging.

Blunderende Hertha-doelman brengt Dortmund dichter bij CL-ticket
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Dortmund verloor een week eerder met 4-2 van Bayern, waardoor de opdracht om bij de topvier te eindigen in de Bundesliga nog lastiger werd. Er moest dus gewonnen worden van Hertha. De ambitieuze club uit Berlijn wil binnen een paar jaar ook om de Champions League-tickets meedoen, maar moet nu vooral hopen dat er ook volgend seizoen Bundesliga-voetbal wordt gespeeld in het Olympia Stadion.

De score deed lange tijd vermoeden dat Dortmund het lastig had met Hertha, maar de thuisploeg domineerde en creëerde de meeste kansen. Daar stelden de bezoekers weinig tegenover. Marco Reus waagde de eerste echte poging; hij schoot over het doel. Jarstein had na ruim een half uur een antwoord op een schot van de jonge Jude Bellingham. Deyovaisio Zeefuik zag het gebeuren. Hij stond in de basis bij Hertha, terwijl Javairô Dilrosun op de bank zat.

Tien minuten na rust ging het helemaal mis bij Jarstein. Dortmund stoomde in sneltreinvaart op en Reus speelde Julian Brandt aan. De middenvelder haalde vanaf ruim twintig meter uit en verraste daarmee de keeper van Hertha. Zijn schot was niet heel hoog en kwam eigenlijk recht op Jarstein af, maar door een zwabber verkeek de Noorse keeper zich op de poging. Jarstein maakte een knullige armbeweging en zag de bal in zijn doel verdwijnen.

Zeefuik kreeg kort daarna een gele kaart en werd naar de kant gehaald voor Matthew Leckie. Dilrosun viel later ook nog in voor Jhon Córdoba, maar de wissels van trainer Pál Dárdai haalden niet genoeg uit voor Hertha. Het werd alleen maar erger voor de bezoekers, die in de slotfase met tien man verder moesten. Vladimir Darida ontving een rode kaart voor een onnodige charge op Reus, die even later vervangen werd door de zestienjarige Youssoufa Moukoko. De piepjonge spits maakte in de extra tijd zijn derde Bundesliga-goal. Moukoko snelde langs de defensie van Hertha en schoot door de benen van Jarstein raak.

Terzic en zijn mannen stegen voorlopig naar plek vijf met 42 punten. Eintracht Frankfurt, de nummer vier die zondag op bezoek gaat bij RB Leipzig, heeft één punt meer.

Lees hier over de eerdere Bundesliga-wedstrijden van zaterdag:

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.