Blunderende doelman Lopes de schlemiel bij 'Memphis-afhankelijk' Lyon

Reacties

Het gesprek van de dag in Frankrijk is de enorme blunder waarmee Anthony Lopes woensdag voor een 2-1 nederlaag van Olympique Lyon bij Benfica zorgde. Ondertussen valt op dat de Fransen in het miljardenbal voorin wel heel erg afhankelijk zijn van de bevliegingen van Memphis Depay.

Blunderende doelman Lopes de schlemiel bij 'Memphis-afhankelijk' Lyon
© Pro Shots

Memphis scoorde woensdag ook in Portugal en loopt na drie speelronden één op één in de Champions League. Opvallend is dat de aanvaller bij zes van de laatste acht Champions League-doelpunten van zijn ploeg direct betrokken is geweest. Vorig seizoen noteerde hij in de laatste twee groepsduels drie assists, nu heeft Memphis in de eerste drie wedstrijden dus al drie keer gescoord. Hij was niet betrokken bij het ene doelpunt dat Lyon maakte in de knock-outfase tegen Barcelona (0-0 en 5-1 nederlaag).

Zijn goal bij Benfica, die twintig minuten voor tijd de 1-1 betekende, werd door een moment van kortsluiting bij Lopes beroofd van enige waarde. Vijf minuten voor tijd stond de keeper van Lyon met de bal in zijn handen op de rand van het strafschopgebied en wilde hij een medespeler bedienen. Lopes zag Pizzi daarbij volledig over het hoofd en de Portugees strafte het geblunder genadeloos af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lyon kwam deze klap niet meer te boven en ging met 2-1 onderuit. 'We verdienden het niet om deze wedstrijd te verliezen', sprak verdediger Léo Dubois na afloop. 'We hebben alles gegeven en zijn zeer teleurgesteld. Nee, we mogen Anthony hier niet de schuld van geven. Hij heeft ons ook zo vaak gered. Dit soort fouten gebeurt. Hij moet zijn hoofd omhoog houden en hard blijven werken.'

Ook Rudi Garcia, de nieuwe coach van Lyon, nam het voor Lopes op: 'Hij wilde een tweede doelpunt maken en was een beetje te gehaast. Ik wil hem helemaal niet de schuld geven van deze nederlaag, dit kan eens gebeuren. Wij kunnen helaas niets doen aan een individuele fout, maar ik vertrouw erop dat Anthony hier sterk uitkomt en punten voor ons gaat pakken, zoals hij ieder seizoen doet.'

Het magazine France Football houdt zich niet in en geeft Lopes bij de spelersbeoordelingen een dikke onvoldoende: een 2. Sowieso is de organisator van de Ballon d'Or-verkiezing (die Dusan Tadic vorig seizoen nog een 10 gaf na zijn optreden met Ajax bij Real Madrid) erg kritisch na de nipte nederlaag van Lyon. Memphis is met een 6 de enige speler die een voldoende scoort.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
RB Leipzig
6
3
2
1
10-8
+2
11
2
Olympique Lyonnais
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
Benfica
6
2
1
3
10-11
-1
7
4
Zenit Sint-Petersburg
6
2
1
3
7-9
-2
7
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.