Megablunder laat topschutter Memphis met lege handen achter

Een gigantische blunder van de normaal toch betrouwbare doelman Anthony Lopes heeft Olympique Lyon een volgende klap bezorgd. Ook in de Champions League moet de gifbeker bij de club in crisis helemaal leeg, bleek tegen Benfica.

Benfica
Benfica
2 - 1
Olympique Lyonnais

Trainer Rudi Garcia, die bij zijn debuut op de Lyon-bank afgelopen weekend teleurstellend gelijkspeelde tegen Dijon (0-0), koos voor een tweespitsensysteem met de weer fitte Memphis Depay en Moussa Dembélé in de basis. Ook met de Nederlandse spits weer in de gelederen ging het al snel mis voor de Franse topclub in crisis. Na drie minuten stond Rafa Silva helemaal vrij en de Portugees zette de 1-0 op het scorebord.

Lyon zette daar lange tijd bijzonder weinig tegenover. Pas na het inbrengen van Thiago Mendes en Bertrand Traoré in de tweede helft begon het beter te lopen. Traoré stond vier minuten na zijn entree ook aan de basis van de 1-1. De ex-Ajacied bezorgde de bal bij Léo Dubois, wiens perfecte voorzet bij de tweede paal atletisch tot doelpunt werd gepromoveerd door Memphis. De Oranje-international staat nu op drie goals in drie Champions League-duels.

Een punt in een uitwedstrijd in de Champions League zou een welkome opsteker geweest zijn voor Lyon, maar in de 86ste minuut ging het helemaal mis. Lopes ving de bal op, maar gooide deze vervolgens recht in de voeten bij Pizzi. De Benfica-invaller twijfelde geen moment en schoot de bal in het lege doel. De gigantische keepersblunder bleek voldoende voor drie punten voor Benfica, terwijl Lyon nu ook in de Champions League in de achtervolging moet.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Zenit Sint-Petersburg

De samenvatting van RB Leipzig – Zenit Sint-Petersburg is een lust voor het oog voor de neutrale voetballiefhebber. In de Red Bull Arena werden namelijk twee doelpunten gemaakt die nog wel even zullen blijven hangen. Eén daarvan was het winnende doelpunt van Marcel Sabitzer, die de bal op weergaloze wijze in de linkerbovenhoek joeg.

Voor het doelpunt van Sabitzer, dat viel na 59 minuten, waren al twee andere goals gemaakt. De 0-1 van Zenit Sint-Petersburg was eveneens van grote schoonheid. Yaroslav Rakitskiy haalde van grote afstand verwoestend uit. Vlak na rust trok Konrad Laimer de stand gelijk na een fraaie aanval.

Het winnende doelpunt van Sabitzer zorgt ervoor dat RB Leipzig een uitstekende uitgangspositie heeft in Groep G. De Duitsers hebben na drie wedstrijden zes punten, twee meer dan Zenit. De Russen begonnen deze Champions League-speelronde nog als koploper van de poule, maar die koppositie is nu voor Leipzig.