Bloederige tweet Ramos, Fekir hart onder riem gestoken

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bloederige tweet Ramos, Fekir hart onder riem gestoken

• Real Madrid-verdediger Sergio Ramos, zaterdag gehavend uit de strijd met Atlético Madrid (0-0) gekomen, heeft bloederige foto's via social media gedeeld om zijn dank uit te spreken én zijn liefde voor de club te tonen.

• Het nietige Alvechurch FC, actief in de Engelse Non League Division One, is na dit weekend minder onbekend dankzij een heerlijke goal die viraal ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nabil Fekir zat zondag noodgedwongen op de tribune bij Olympique Lyon, geschorst voor zijn vermeende provocatie tegen Saint-Étienne. De eigen aanhang stak hem een hart onder riem in de achttiende minuut van het duel met Montpellier (0-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• John Stones komt dit kalenderjaar door een dijbeenblessure mogelijk niet meer in actie voor Manchester City. Wellicht kan hij de vrije weken gebruiken om wat aan zijn dance-skills te werken?

• Twitterkoning Benjamin Mendy zit voorlopig ook nog in de lappenmand bij Manchester City, maar laat weten dat hij inmiddels weer een balletje kan hooghouden. Met daarbij een verwijzing naar de uitspraak van Zlatan Ibrahimovic ('leeuwen herstellen niet zoals mensen') van zaterdagavond: 'SharksDontRecoverLikeHumans'.

'Griezmann zit in mijn familie en ik verdedig mijn familie tot de dood.'
Antoine Griezmann werd zaterdag in de derby met Real Madrid uitgefloten door zijn eigen supporters, maar Atlético Madrid-coach Diego Simeone zal de aanvaller niet laten vallen. 'Zolang hij in mijn familie zit, steun ik hem. Dingen die gebeuren in de familie los je ook op met de familie', aldus de oefenmeester. Griezmann wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek bij Atlético, naar bijvoorbeeld Barcelona of Manchester United.

• José Mourinho is maar wat blij dat zijn recordaankoop Paul Pogba weer beschikbaar is na blessureleed. De middenvelder van Manchester United was zaterdag uitstekend op dreef tegen Newcastle United en Mourinho heeft de Fransman gemist. 'Paul Pogba is van een andere klasse', vindt Mourinho. 'Met Nemanja Matic groeide hij aan het begin van dit seizoen op en samen zijn zij de motor van ons team.'

• Als de FIFA bij het komende gala een award gaat uitreiken aan de speler die de grootste kans heeft gemist, weten wij wel wie in aanmerking komt.

• In Italië zijn ze nog wel even zoet met het verwerken van het trauma van het mislopen van het WK. Bondsvoorzitter Carlo Tavecchio wordt als een van de grootste zondebokken gezien, maar de bestuurder ziet maar één verantwoordelijke. 'Bondscoach Giampiero Ventura nam totaal verkeerde beslissingen. De opstelling tegen Zweden kon echt niet', meldt Tavecchio in gesprek met Italiaanse media.

De Italiaanse coaches vinden dat Tavecchio wel degelijk iets aan te rekenen valt. Wie stelde namelijk Ventura aan? Juist. Damiano Tommasi, de voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond, zegt dat verschillende trainers hem de voorbije dagen hebben laten weten dat Tavecchio op moet stappen, nadat Ventura al werd ontslagen. 'Men wil dat er iets verandert.'

• Dit maakte het winnen van de strijd tegen Lazio los bij de AS Roma-spelers.

'Ik ben blij dat we het over minder belangrijke dingen in het leven kunnen hebben.'
• Willem II-aanvaller Fran Sol maakte zaterdag tegen Sparta Rotterdam zijn rentree nadat vorige maand een goedaardige tumor bij hem werd geconstateerd. 'Ik voel me gezegend dat ik weer op het veld sta.' (FOX Sports)

• Jürgen Klopp heeft zich verontschuldigd bij de vriendin van Alberto Moreno omdat de Spaanse verdediger niet bij de geboorte van zijn tweede kind kon zijn. Moreno moest in plaats daarvan opdraven in de Premier League-wedstrijd tegen Southampton, hetgeen geen zware bevalling voor Liverpool bleek. 'Vannacht om 2.30 uur is Alberto Moreno junior geboren. Alberto was helaas in het teamhotel. Ik moet zijn vriendin mijn excuses maken', aldus een berouwvolle Klopp op de website van Liverpool.

• Manchester City zou weleens een heel Premier League-seizoen ongeslagen kunnen blijven. Die mening is Martin Keown toegedaan. Een ervaringsdeskundige op dit gebied, want de verdediger maakte deel uit van The Invincibles: het Arsenal dat in 2003/04 ongeslagen kampioen van Engeland werd. 'Hopelijk krijgen wij geen gezelschap van Manchester City, maar ik zie het wel gebeuren', meldde Keown in gesprek met de BBC. 'Wie gaat hen afstoppen? Misschien als ze er te gemakkelijk over gaan denken. Maar Pep Guardiola is iemand die zoiets voorkomt. Hij is een echte winnaar.'

• Het is vandaag 19 november. Precies veertien jaar geleden beleefde Wesley Sneijder zijn absolute doorbraak in Oranje met een glansoptreden tegen Schotland. Door de 6-0 triomf plaatste het Nederlands elftal zich voor het EK in Portugal, waarop het zou stranden in de halve eindstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.