Strootman wipt over De Vrij heen na winst in derby van Rome

Kevin Strootman heeft met AS Roma de Derby della Capitale gewonnen: 2-1. Het Lazio van Stefan de Vrij kwam te laat op stoom tijdens de stadsderby van Rome.

De bezoekers begonnen wel erg goed aan de wedstrijd en dachten binnen honderd tellen ook al op voorsprong te komen via Ciro Immobile, maar het doelpunt van de Serie A-topscorer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna zakte Lazio ver weg. Roma kwam steeds beter in de wedstrijd en Edin Dzeko kreeg twee goede mogelijkheden de score te openen, terwijl Strootman in kansrijke positie ruim naast schoot.

Vier minuten na rust was het wél raak. Na een domme overtreding van Bastos op Aleksandar Kolarov, die in de periode 2007-10 voor Lazio speelde, kreeg de thuisclub een strafschop en die werd uitstekend binnengeschoten door Diego Perotti. Vier minuten later scoorde de thuisclub opnieuw. Roma zette Lazio onder druk, veroverde de bal en Radja Nainggolan schoot van net buiten het strafschopgebied raak.

De voorsprong was meer dan terecht, maar schudde Lazio ook wakker. Nadat Jordan Lukaku en Nani binnen de lijnen waren gekomen, kwam Lazio beter in de wedstrijd. Vanuit het niets werd het ook weer spannend. Een handsbal van Konstantinos Manolas werd na het raadplegen van de videoreferee bestraft met een strafschop, die door Immobile werd benut. Het betekende zijn vijftiende treffer dit Serie A-seizoen.

Maar verder dan de 2-1 kwam Lazio niet, waardoor AS Roma de aartsrivaal passeert op de ranglijst. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco heeft nu dertig punten uit twaalf wedstrijden, twee meer dan Lazio, en bezet de derde plaats met twee punten achterstand op koploper Napoli. Donderdag speelt Lazio thuis tegen Vitesse in de Europa League. AS Roma gaat een dag eerder op bezoek bij Atlético Madrid in de Champions League.