Blind staat versteld van Bellingham: 'Het was weer zó genieten'

Reacties

Kijken naar Jude Bellingham verveelt geen moment voor Danny Blind. De voormalige bondscoach van Oranje sprak woensdagavond vol lof over de Engelse topaanwinst van Real Madrid, die in de Champions League tegen Napoli opnieuw een record brak.

Blind staat versteld van Bellingham: 'Het was weer zó genieten'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
Napoli
Napoli

Bellingham speelde zijn vijftiende wedstrijd voor De Koninklijke en maakte daarin al zijn veertiende goal voor zijn nieuwe club. Hij is daarmee Cristiano Ronaldo voorbijgestreefd. De Portugese goalgetter scoorde dertien keer in zijn eerste vijftien optredens voor Real. Niemand had een betere start beleefd bij de Spaanse grootmacht als het gaat om goals.

'Wat hij nu laat zien, dat is ongekend', vertelde Blind bij Ziggo Sport terwijl fraaie acties van de twintigjarige middenvelder voorbij flitsten. 'Het rendement van hem. Hij ziet hét moment. Hij ziet de ruimte. Hij is echt geil om de goal te maken. Hij is een geweldige aankoop. Honderd miljoen euro, dat is hij dubbel en dwars waard. Hij schiet ze bijna elke wedstrijd naar de overwinning', aldus de analyticus.

De lofzang ging verder: 'Ik geniet ook gewoon van hoe hij op zoek is naar rendement. Het is geen show. Hij is ook echt kwaad als hij de bal niet krijgt, als ze hem overslaan als hij een loopje in het strafschopgebied maakt. Dat tekent een pure prof. Als hij deze lijn doortrekt, is hij een absolute wereldster. Zidane? Zidane was toch meer een man van het spel aan de bal, van trucjes, van een man uitspelen. Bellingham is aan de bal sterk, maar heeft ook geweldig goede loopacties.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ancelotti vertelde tijdens de persconferentie na de 4-2 zege op Napoli op kenmerkende wijze over de prestaties van Bellingham, rustig en nuchter. 'Bellingham verbaast ons elke dag en in elke wedstrijd. Niet alleen ons, maar iedereen. Hij is een cadeau voor het voetbal. De coach van Real Madrid, zijn ploeggenoten en de supporters zijn dolgelukkig met hem. Hopelijk kan hij zo doorgaan', sprak de Italiaanse trainer van de Madrilenen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.