Real Madrid na vijf duels nog foutloos, bloedstollend spannende laatste speelronde

Reacties

Real Madrid is na vijf Champions League-wedstrijden nog altijd foutloos. Ook het tweede duel met Napoli werd uiteindelijk eenvoudig over de streep getrokken: 4-2. Voor Napoli wordt het duel met Braga bepalend.

Real Madrid na vijf duels nog foutloos, bloedstollend spannende laatste speelronde
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
4 - 2
Napoli
Napoli

Sportief staat er naast de eer niets meer op het spel voor Real Madrid, dat al door is naar de volgende ronde. Voor Napoli is dat nog niet zeker. De vliegende start van de Italianen was dan ook meer dan welkom. Khvicha Kvaratskhelia gaf de bal op links voor, waarna Giovanni Simeone het eindstation van een flitsende aanval was. Maar nog geen minuut later stond het alweer gelijk omdat Rodrygo de bal in de kruising vuurde.

Amper bekomen van de schrik kon Napoli, dat uitstekend begon in Madrid, weer opnieuw begonnen toen de ploeg gevloerd werd door David Alaba en Jude Bellingham. Eerstgenoemde gaf een loepzuivere bal op de Engelsman, die tegendraads inknikte: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met een beetje geluk had Real Madrid voor rust verder uit kunnen lopen, als Brahim Diaz kort daarna zijn kans benut had. Zover kwam het niet. Na rust was het juist Napoli dat scoorde. Dat gebeurde via de kanonskogel van André-Frank Zambo Anguissa. Kansen waren er daarna voornamelijk voor Real Madrid, hoewel Napoli, dat niet op een gelijkspel leek te durven gokken, ook nog een grote mogelijkheid kreeg. Real Madrid kreeg drie uitgespeelde kansen om Napoli eerder al schaakmat te zetten, maar had een negentienjarig talent nodig om dat alsnog voor elkaar te krijgen. De negentienjarige Nico Paz schoot vanaf een meter of twintig raak voor De Koninklijke en bezorgde Real Madrid de overwinning. Invaller Joselu deed in blessuretijd ook nog een duit in het zakje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de nederlaag van Napoli zal het duel met Braga beslissend zijn. Het verschil is drie punten en in Portugal wonnen de Madrilenen met 1-2.

Sporting Braga
Sporting Braga
1 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Braga en Union Berlin hebben elkaar op een 1-1 gelijkspel gehouden. Dat betekent dat Braga met meer dan één goal verschil moet winnen van Napoli en de Europa League het hoogst haalbare is voor Union Berlin.

Alleen bij een zege van Braga en nederlaag van Napoli maakten de Portugezen in de laatste speelronde nog kans op overwintering in de Champions League. Die hoop vervaagde toen Union Berlin, dat in de Bundesliga zeventiende staat, via oude bekende Robin Gosens de 0-1 binnen schoot. Dat gebeurde na 42 minuten. Na rust trok Álvardo Djaló de stand weer gelijk, waardoor het perspectief van Braga vooral afhankelijk was van het resultaat bij Real Madrid - Napoli.

Omdat Real Madrid Napoli alsnog versloeg, wordt de poule zoals gezegd over twee weken beslist. Wint Braga, dat het eerste duel met 1-2 verloor, met meer dan één goal verschil, dan gaan de Portugezen door. Bij verlies van Braga en winst van Union Berlin, gaan de Duitsers verder in de Europa League.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
6
0
0
16-7
+9
18
2
Napoli
6
3
1
2
10-9
+1
10
3
Sporting Braga
6
1
1
4
6-12
-6
4
4
Union Berlin
6
0
2
4
6-10
-4
2
* Actueel tot en met 1 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.