Blijdschap en opluchting bij Kameroen na 'finale' en soap rond Onana

Reacties

De opluchting en blijdschap was groot bij Kameroen na de late ontsnapping tegen Gambia op de Afrika Cup. Tegelijkertijd blijft het onrustig rond André Onana, die door bondscoach Rigobert Song werd gepasseerd voor het laatste groepsduel.

Blijdschap en opluchting bij Kameroen na 'finale' en soap rond Onana
© Pro Shots
Gambia
Gambia
2 - 3
Kameroen
Kameroen

Onana arriveerde na overleg tussen Manchester United en de voetbalbond van Kameroen later bij de selectie, zodat hij nog in actie kon komen in de Premier League-kraker tegen Tottenham Hotspur. De voormalig keeper van Ajax miste daardoor de openingswedstrijd tegen Guinee, maar stond tegen Senegal wel in de basis. Nadat die wedstrijd met 3-1 verloren ging, koos Song tegen Gambia weer voor Onana's neef Fabrice Ondoa.

Volgens ingewijden vindt Song dat de defensie met Ondoa, keeper van Olmypique Nîmes, zekerder oogt. Er gaat echter ook een gerucht rond dat Onana opnieuw een aanvaring heeft gehad met bondsvoorzitter Samuel Eto'o. Er wordt al langer beweerd dat de voormalig topspits van Barcelona en Internazionale niet gecharmeerd is van de 27-jarige doelman. Het zou echter Song zijn geweest die besloot om Ondoa weer de voorkeur te geven.

Een bron bij de nationale ploeg stelt tegenover Sports News Africa dat Onana na het horen van dat nieuws zijn woede botvierde op Eto'o, maar die liet de situatie niet escaleren. De keeper van Manchester United kalmeerde vervolgens en accepteerde zijn reserverol. Oud-international Patrick Mboma, die als oud-ploeggenoot van Eto'o goed is ingevoerd bij de bond, ontkende later tegenover een ander medium dat er een aanvaring is geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Finale
Zonder Onana plaatste Kameroen zich door twee late goals tegen het Gambia van Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh voor de laatste zestien. Aanvoerder André-Franck Zambo Anguissa (foto) was na afloop trots en sprak van een gewonnen finale. 'In de rust zei ik tegen iedereen dat ik in hen geloofde', zei de middenvelder van Napoli tegen Canal+. 'Vandaag hebben we laten zien dat we een echt team zijn dat in staat is om allerlei moeilijkheden te overwinnen.'

In de achtste finale wacht nu een heuse kraker tegen Nigeria. 

Za 27 jan.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep C Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Senegal
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Kameroen
3
1
1
1
5-6
-1
4
3
Guinee
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Gambia
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.