Onana voor cruciale wedstrijd gepasseerd ten faveure van zijn neef

Reacties

André Onana staat dinsdagavond niet onder de lat bij Kameroen voor het cruciale duel van De Ontembare Leeuwen op de Afrika Cup. Tegen het Gambia van Yankuba Minteh is de keeper gepasseerd ten faveure van Fabrice Ondoa.

Onana voor cruciale wedstrijd gepasseerd ten faveure van zijn neef
© Pro Shots
Gambia
Gambia
2 - 3
Kameroen
Kameroen

Ondoa, 28 jaar oud, zit al geruime tijd bij de selectie van Kameroen maar krijgt doorgaans niet de voorkeur boven Onana. Via de academie van Samuel Eto'o belandde Ondoa in de jeugdopleiding van Barcelona. In Camp Nou brak hij niet door, zijn carrière leidde sindsdien langs verschillende clubs. Het meest opmerkelijke wapenfeit uit zijn loopbaan is een ontslag bij KV Oostende nadat hij een lockdownfeestje gaf.

Momenteel is hij reservedoelman bij Olympique Nîmes, uitkomend op het derde niveau in Frankrijk. Om de keuze van bondscoach Rigobert Song nog wat pikanter te maken: Ondoa is een volle neef van André Onana. De keeper van Manchester United moet plaats maken nadat hij in de vorige wedstrijd tegen Senegal wel keepte. Kameroen heeft tegen Gambia drie punten nodig, anders wacht zo goed als zeker de uitschakeling op de Afrika Cup.

Afrika Cup

Stand Groep C Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Senegal
3
3
0
0
8-1
+7
9
2
Kameroen
3
1
1
1
5-6
-1
4
3
Guinee
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Gambia
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen
Meer A. Onana
Meer over A. Onana
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.