Blessures baren Van Bronckhorst zorgen: 'Je mist automatismen'

Reacties

Giovanni van Bronckhorst maakt zich geen zorgen over het spel van Feyenoord na achtereenvolgende nederlagen tegen NAC Breda (0-2) en Napoli (3-1). Wat de oefenmeester wel zorgen baart, zijn de vele blessures in de selectie van de Rotterdammers.

Blessures baren Van Bronckhorst zorgen: 'Je mist automatismen'

Nicolai Jørgensen is al langere tijd geblesseerd, maar keert na de aanstaande interlandperiode terug, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden zijn voor langere periodes uitgeschakeld. 'Het is iets wat wij het afgelopen seizoen niet hebben meegemaakt', spreekt Van Bronckhorst, die grondig aan het kijken is waar het blessureleed – in vergelijking tot vorig seizoen – vandaan komt.

'We zijn aan het analyseren en vragen ons af hoe dit komt of waar dit door kan komen. We kijken of we iets verkeerds of iets anders gedaan hebben. Er is echter geen patroon van allemaal spierblessures', vervolgt Gio, die Michiel Kramer op het trainingsveld zag terugkeren, maar door het aantal afwezigen genoodzaakt is wisselingen door te voeren.

De gevolgen daarvan zijn zichtbaar, denkt de trainer. 'Ik heb daarmee te maken. Ook in mijn selectie, mijn tactiek. Het was vorig jaar minder, maar het is nu wel het geval. Je hebt geen vast team en daardoor mis je automatismen. We zitten nu op achttien veldspelers en drie keepers. Dat is weinig', aldus Van Bronckhorst, die stelde nog niet te weten met welke tactiek hij zijn team het veld in zal sturen.

Daarbij missen de wissels die nu in het eerste elftal komen wedstrijdritme doordat het beloftenteam weinig wedstrijden op niveau speelt. 'Je merkt dat wel nu', beaamt Van Bronckhorst het probleem dat Feyenoord in vergelijking tot concurrenten PSV en Ajax al langer parten speelt. 'Bart Nieuwkoop en Sven van Beek zijn bijvoorbeeld twee jongens die minuten konden maken na blessures, maar niet konden spelen bij de beloften. Sam Larsson ook.'

'Gebrek aan serieuze competitie beloften is achilleshiel van Feyenoord'

AZ - Feyenoord
Zondag gaat een gehavend Feyenoord op bezoek in Alkmaar. Van Bronckhorst vindt AZ 'goed' en 'fris', maar de coach heeft vertrouwen in een overwinning. 'Het is een ploeg die wil reageren zondag', doelt de Feyenoord-coach op het verloren thuisduel van de Alkmaarders met Excelsior (0-2). 'Het zal beide kanten op kunnen gaan zondag. Ik verwacht een mooi duel, waarbij wij de punten gaan pakken.'

AZ - Feyenoord: duel tussen clubs die iets goed te maken hebben
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.