Napoli bezorgt slordig Feyenoord volgende dreun in Champions League

Reacties

Feyenoord heeft dinsdagavond ook zijn tweede duel in de Champions League ruim verloren. Napoli strafte de fouten van de Rotterdammers genadeloos af: 3-1.

Napoli bezorgt slordig Feyenoord volgende dreun in Champions League

Giovanni van Bronckhorst moest behoorlijk puzzelen met zijn opstelling voor de clash met Napoli. De Feyenoord-trainer kon niet beschikken over de geblesseerden Michiel Kramer, Eric Botteghin, Nicolai Jørgensen en Kenneth Vermeer en tot overmaat van ramp viel ook Jan-Arie van der Heijden in de warming-up uit. Renato Tapia, die dit seizoen nog geen minuut speelde voor Feyenoord, werd daarom opgetrommeld en vormde het centrum met Jeremiah St. Juste.

Waar het tegen Manchester City al binnen twee minuten helemaal misging, was het ook in de openingsfase in Stadio San Paolo flink schrikken voor de Rotterdammers. Tapia wilde met de aanstormende Dries Mertens in zijn rug uitverdedigen met een hakje, maar speelde de bal recht in de voeten van de Belg. Die kon vervolgens door richting het strafschopgebied van Feyenoord, waar hij door Tapia tegen de grond werd gewerkt. Scheidsrechter William Collum zag er geen penalty in.

In de zevende minuut sloeg het noodlot alsnog toe. Lorenzo Insigne onderschepte een pass van Jens Toornstra naar Sofyan Amrabat en zette koers naar het Feyenoord-doel om van een meter of achttien akelig zuiver raak te schieten: 1-0 (zie onderstaande video). Dat doelpunt droeg Insigne op aan ploeggenoot Arek Milik, die afgelopen week voor de tweede keer in korte tijd zijn kruisband afscheurde. Doelman Brad Jones was volledig kansloos bij het schot van de Italiaan. Feyenoord maakte sowieso een hulpeloze indruk in Napels.

Het was aan Jones te danken dat de Nederlandse kampioen in de eerste helft niet meer tegendoelpunten tegen kreeg. De Australiër, die zaterdag gigantisch in de fout ging tegen NAC Breda, greep een aantal keer goed in. Aan de andere kant kwam Feyenoord niet verder dan een schotje van Jean-Paul Boëtius in de handen van keeper Pepe Reina. Aan Napolitaanse kant was het vooral Marek Hamsik aan te rekenen dat de ploegen met een 1-0 stand de kleedkamer opzochten.

Feyenoord kwam met hernieuwd energie uit de startblokken in het tweede bedrijf. De ploeg van Van Bronckhorst leek de onzekerheid en angst even kwijt, maar die nieuwe moed zakte de bezoekers binnen vijf minuten alweer in de schoenen. Kevin Diks lette niet op en speelde de bal te kort terug op Jones. Mertens was er als de kippen bij en passeerde de Feyenoord-sluitpost eenvoudig: 2-0.

Bij vlagen kwam Feyenoord aardig voor de dag in Stadio San Paolo en via Steven Berghuis en Karim El Ahmadi kreeg de ploeg schotkansen, maar de grootste kans kwam halverwege de tweede helft. Berghuis combineerde zich een weg door de Italiaanse defensie en botste met Faouzi Ghoulam. Arbiter Collum wees naar de stip en bood Toornstra dé kans op de aansluitingstreffer.

Dat feest ging niet door. De middenvelder gaf zijn strafschop te weinig vaart mee, waardoor Reina hem uit de voor hem linkerhoek kon tikken (video onder). Een minuut later volgde de volgende dreun van Napoli. José Callejón kwam goed door aan de rechterkant, was sneller dan Haps en verschalkte Jones in de verre hoek: 3-0. Typerend voor de avond was een open kans voor Berghuis een kwartier voor tijd. De aanvaller had de bal voor het inschieten, maar schoot tegen Tonny Vilhena aan, hetgeen Reina de kans gaf de inzet te stoppen.

De langverwachte rentree van Sven van Beek zorgde in de slotfase toch nog voor een lichtpuntje aan Rotterdamse kant. Datzelfde deed Amrabat in de extra tijd. De jonge middenvelder tikte in extremis nog de 3-1 binnen. Hij maakte daarmee de eerste Feyenoord-treffer in de Champions League sinds vijftien jaar en werd de opvolger van Anthony Lurling (tegen Newcastle United).

Desondanks reist de formatie van Van Bronckhorst woensdag een illusie armer naar de havenstad. Napoli toonde zich een maatje te groot en is de nieuwe nummer twee in Groep F. Feyenoord is de enige ploeg met nul punten en zal dinsdag 17 oktober van Shakhtar Donetsk moeten winnen om niet compleet kansloos te zijn voor Europese overwintering.

Stand in Groep F  
1. Manchester City2-66-0
2. Napoli2-34-3
3. Shakhtar Donetsk2-32-3
4. Feyenoord2-01-7
'Krachtsverschil Napoli en Feyenoord komt niet alleen door betere voetballers'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.