Bizarre trend: NEC voor derde duel op rij benadeeld door de VAR

Reacties

Het competitieduel tussen NEC en Sparta Rotterdam heeft zaterdag geen doelpunt, en dus ook geen winnaar, opgeleverd. De Nijmegenaren hebben opnieuw reden om zich te beklagen over de VAR.

Bizarre trend: NEC voor derde duel op rij benadeeld door de VAR
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

NEC verloor zijn laatste drie wedstrijden voor zaterdag en bij de laatste twee nederlagen was er een negatieve hoofdrol voor de VAR. Thuis tegen AZ werd een handsbal van Jesper Karlsson over het hoofd gezien en vorige week, uit bij FC Groningen, was er veel te doen over het wegsturen van Souffian El Karouani. De rode kaart die de vleugelverdediger kreeg werd geseponeerd.

El Karouani stond tegen Sparta gewoon in de basis en zag een eerste helft waarin de thuisploeg sterker was, maar beide teams goede mogelijkheden kregen. Hét moment van de wedstrijd speelde zich na ongeveer een uur af voor het doel van de bezoekers. Na een onoverzichtelijke situatie schoot Magnus Mattsson op doel en voorkwam Sparta-captain Adil Auassar een doelpunt voor NEC.

De NEC-spelers schreeuwden om hands. Scheidsrechter Jochem Kamphuis had dit niet gezien en liet de VAR de situatie beoordelen. Op de beelden was goed te zien dat Auassar de bal inderdaad tegen de arm had gekregen, maar de VAR zag geen reden om in te grijpen. Het spel werd hervat en NEC had dus weer pech met de (video-)arbitrage.

Na het veelbesproken moment bleef NEC de aanval zoeken, wat nog resulteerde in een gevaarlijk schot van Jonathan Okita. Zijn inzet ging net naast het doel van Maduka Okoye. De weer fitte Wilfried Bony werd een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen gebracht, voor zijn tweede optreden in het NEC-shirt, maar ook hij kon geen doorbraak forceren. Zo bleef het bij 0-0.

Sparta koestert dit punt in zijn strijd tegen degradatie, terwijl NEC juist het mislopen van de zege betreurt in de strijd om een mogelijke plek in de play-offs voor Europees voetbal. FC Groningen kan zondag uitlopen.

NEC Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.