Bizar: verdediger wil keeper bedanken en geeft per ongeluk penalty weg

Reacties

Saoedi-Arabië heeft in de afgelopen maanden kosten noch moeite gespaard om het niveau van de competitie wat op te krikken. Toch zagen we er donderdagavond een moment passeren dat je in de kelderklasse of in een stripboek van FC Knudde had verwacht.

Bizar: verdediger wil keeper bedanken en geeft per ongeluk penalty weg
© ESPN
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Het gebeurde in het duel tussen Al-Hazm en Al-Fateh, dat al vroeg beslist werd. Na twaalf minuten en bij een 1-0 stand in het voordeel van Al-Hazm, leek de bezoekende ploeg erin te slagen om verder onheil af te wenden. Een balletje rolde rustig in de handen van de Zweedse sluitpost Jacob Rinne, en het leek verdediger Fahad Al-Harbi wel zo sympathiek om zijn Scandinavische collega even te bedanken.

Hij wilde Rinne een high-five geven, maar mepte per ongeluk vol op iets anders: de bal. De tegenstanders van Al-Hazm begonnen meteen te appelleren voor hands, en omdat het in de zestien was, kon de scheidsrechter niet anders dan een strafschop aan de thuisploeg toekennen. Middenvelder Tozé benutte het buitenkansje en bepaalde de eindstand op 2-0.

Het voorval vertoont een enorme gelijkenis met een situatie uit de wedstrijd tussen Griekenland en Nederland. Toen had de Griekse doelman Odysseas Vlachodimos een penalty van Wout Weghorst gekeerd en mepte zijn ploeggenoot Panagiotis Retsos bij het bedanken van zijn keeper ook vol op de bal. De arbitrage heeft dat moment toen niet waargenomen, Al-Harbi had minder geluk.

Bekijk hieronder de opmerkelijke beelden:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.