Bijzonder trefzekere Wagner houdt Bayern in winning mood

Bayern München is al kampioen en speelt in de Bundesliga eigenlijk nergens meer om, maar de topclub gaat rustig door met winnen. Borussia Mönchengladbach werd zaterdagavond verslagen: 5-1.

Na de midweekse 0-0 tegen Sevilla, die na de eerdere 1-2 in Spanje ruim voldoende was om de halve finale van de Champions League te bereiken, gooide trainer Jupp Heynckes zijn opstelling behoorlijk om. Jérôme Boateng, Arjen Robben, Franck Ribéry, James Rodríguez, Javi Martínez, Rafinha en Robert Lewandowski verdwenen uit de basis.

Sandro Wagner, de vervanger van Lewandowski in de punt van de aanval, toonde eens te meer aan een uitstekende stand-in te zijn. Dat deed de spits wel op een moment dat Bayern al in de achtervolging moest, omdat Josip Drmic met een schot in de verre hoek al na negen minuten voor de 0-1 gezorgd had.

Toch ging Bayern met een voorsprong de rust in. In de 37ste minuut tikte Wagner bij de tweede paal een lage, strakke voorzet van Thomas Müller binnen. Vier minuten later kopte de aanvaller ook de 2-1 binnen, na weer een voorzet van Müller. Zo staat Wagner na 460 Bundesliga-minuten voor Bayern, verdeeld over tien optredens, al op zeven treffers.

Ook bij de 3-1 was Wagner belangrijk. Uit de rebound van zijn schot tikte Thiago Alcântara binnen en was het verzet van Gladbach definitief gebroken. In de 68ste minuut werd het nog erger voor de bezoekers toen David Alaba van links naar binnen kwam en met rechts vernietigend uithaalde: 4-1.

Bayern, waar Robben op de bank bleef, geloofde het daarna wel en speelde de wedstrijd rustig uit. Vlak voor tijd kwam het zelfs nog op 5-1 via invaller Lewandowski. De kersverse kampioen heeft na dertig wedstrijden 75 punten. Borussia Mönchengladbach ziet de topzes en daarmee de kans op Europees voetbal uit beeld raken. Het staat achtste met veertig punten na dertig duels. Nummer zes Eintracht Frankfurt staat op 46 punten.