Bijgelovig Italië wil voor kraker tegen Zwitserland EK-gevoel oproepen

Reacties

Italië speelt vrijdagavond een cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland. De regerend Europees kampioen versloeg de Zwitsers tijdens Euro 2020 met 3-0 in Rome en hoopt nu op eenzelfde scenario in de hoofdstad.

Bijgelovig Italië wil voor kraker tegen Zwitserland EK-gevoel oproepen
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Italië en Zwitserland staan na zes speelrondes in de WK-kwalificatiereeks op veertien punten. De winnaar van het duel in Stadio Olimpico zet dus een grote stap naar het WK in Qatar. De Italianen bewaren goede herinneringen aan de laatste ontmoeting met de Zwitsers in Rome. Toen won de ploeg van bondscoach Roberto Mancini met 3-0 dankzij goals van Manuel Locatelli (2) en Ciro Immobile.

Voor de WK-kwalificatiekraker zou Italië hebben aangegeven in dezelfde kleedkamer te willen zitten in het stadion als in juni. Daarnaast willen ze in exact hetzelfde tenue uitkomen als bij de EK-ontmoeting met de Zwitsers, die Italië in september op een doelpuntloos gelijkspel hielden in Basel.

EK-gevoel
Leonardo Bonucci hoopt dat La Squadra Azzurra niet in dezelfde val trapt als in aanloop naar het WK van 2018, toen de Italianen in Rusland ontbraken. 'De ervaring van 2017 blijft ons voor altijd bij', aldus de 112-voudig international op de persconferentie voor het duel met Zwitserland. 'We moeten onze emoties van voor de finale tegen Engeland terughalen. We kenden toen geen angst.'

Bondscoach Mancini, die Giorgio Chiellini en spits Immobile mist door blessures, is op zijn hoede voor de Zwitsers. 'Zwitserland speelt geweldig voetbal, elke wedstrijd tegen hen is een uitdaging. We moeten aan onze eigen speelwijze vasthouden. We zijn daarin niet veel veranderd sinds het EK. Er is altijd ruimte voor verbetering en ik ben ervan overtuigd dat we alleen maar beter worden richting het WK.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep C WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
3
0
15-2
+13
18
2
Italië
8
4
4
0
13-2
+11
16
3
Noord-Ierland
8
2
3
3
6-7
-1
9
4
Bulgarije
8
2
2
4
6-14
-8
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.