Morata lucht zijn hart na drama-EK: 'Wilde mijn bed niet uitkomen'

Reacties

Álvaro Morata heeft in een uitgebreid interview teruggeblikt op het voor Spanje desastreus verlopen EK. De spits ging van schlemiel naar een held, naar weer een schlemiel. Morata had erg veel moeite met het 'optreden' van de Spaanse fans.

Morata lucht zijn hart na drama-EK: 'Wilde mijn bed niet uitkomen'
© Pro Shots

In aanloop naar het Europese eindtoernooi werd Morata al bekritiseerd door de fans, die zagen dat de spits enkele grote kansen miste. Tijdens de groepsfase van het EK werd de aanvaller uitgefloten door het eigen publiek, om vervolgens belangrijk te zijn in de wedstrijden tegen Kroatië en Italië. In zowel de achtste finale als de halve finale maakte Morata een belangrijk doelpunt voor Spanje.

Tegen de Italianen kwam Morata ondanks zijn goal toch hard ten val. Als invaller had hij de late gelijkmaker gemaakt, maar in de penaltyserie miste de spits de beslissende strafschop. Hierdoor ging Italië door naar de finale, het land won uiteindelijk het toernooi. Tijdens het toernooi zei Morata al dat hij zich na de strijd om het goud uit zou spreken. Dit deed de Spanjaard in gesprek met El País.

'Als de coach en mijn teamgenoten er niet waren geweest, was het nog veel erger geweest', kijkt Morata terug op de keiharde kritieken. De aanvalsleider kon relatief goed omgaan met de fluitconcerten. 'De fans zijn nooit tevreden. Niemand is perfect, we zijn geen machines. Ik heb ouders met boze gezichten gezien, terwijl ze met hun kinderen waren. Dat is iets wat je doorgeeft aan je kinderen. Maar ik geloof dat er iets aan het veranderen is, mensen lijken zich te realiseren dat er grenzen zijn.'

Toch had Morata het ook moeilijk tijdens het EK. Dit kwam voort uit bedreigingen richting hem en zijn familie. 'Op het veld mogen ze me beledigen, op me spugen. Maar niet als ik met mijn vrouw en kinderen aan het wandelen ben… Er waren tijden dat ik niet eens uit mijn bed wilde komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.