Uitgerekend invaller Morata verlost Spanje in halve finale

Reacties

Álvaro Morata heeft dinsdagavond als invaller een heel belangrijke treffer gemaakt voor Spanje. De spits kwam van de bank toen zijn land op achterstand stond, twintig minuten later was het raak voor de spits.

Uitgerekend invaller Morata verlost Spanje in halve finale
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Spanje
Spanje

Het is een bijzonder EK voor Morata, die te maken kreeg met fluitconcerten van eigen fans, maar van bondscoach Luis Enrique weer het absolute vertrouwen kreeg. Toch koos de keuzeheer van Spanje ervoor om Morata op de bank te zetten tegen Italië, Mikel Oyarzabal werd opgesteld als valse nummer negen.

Morata was trefzeker tegen Polen (1-1) en Kroatië (3-5 na verlenging) en dus hadden veel Spaanse fans hem in de basisopstelling verwacht tegen Italië. Met zijn goal op Wembley heeft Morata in ieder geval een heel duidelijk signaal afgegeven naar bondscoach Luis Enrique richting een eventuele finale. Hij mag zich in ieder geval Spaans topscorer aller tijden noemen op het EK, hij passeert Fernando Torres met zijn zesde goal op een Europees eindtoernooi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Álvaro Morata
Meer over Álvaro Morata
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.