'Big plus' Rooney druipt gefrustreerd af: geen afscheid in stijl

Reacties

Het MLS-avontuur van Wayne Rooney zit erop. De Engelse aanvaller kon in de nacht van zaterdag op zondag niet voorkomen dat DC United werd uitgeschakeld in de play-offs en droop daarom gefrustreerd af. Nu mag Rooney zich opmaken voor zijn overstap naar het Derby County van Phillip Cocu, waar hij speler/coach wordt.

'Big plus' Rooney druipt gefrustreerd af: geen afscheid in stijl
© Pro Shots
Toronto FC
Toronto FC
nv
5 - 1
DC United
DC United

Eerder dit seizoen werd al bekend dat Rooney na afloop van het Amerikaanse voetbalseizoen aan de slag zou gaan in de technische staf van de Championship-club, waar Cocu afgelopen zomer het stokje overnam van Frank Lampard (Chelsea). Dat de voormalig speler van Everton en Manchester United zijn handen nu al vrij heeft voor zijn bijzondere baan als speler/trainer, zal hem echter allerminst vrolijk stemmen. Op 33-jarige leeftijd is de Engelsman nog even hongerig en ambitieus.

Dat bleek wel toen Rooney na afloop van zijn laatste wedstrijd voor DC United zo gefrustreerd was over de uitschakeling tegen Toronto FC (5-1 na verlenging), dat hij geen trek had in iets wat op een afscheidsinterview had kunnen lijken. Het past wel in het laatste halfjaar van de normaal altijd erg benaderbare marquee player van de club uit Washinghton. In zijn laatste acht duels kwam Rooney, captain van DC United, niet één keer tot scoren in de Major League Soccer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die prestatie staat in schril contrast met zijn eerste jaar in de VS. Rooney zorgde voor enkele memorabele momenten door onder meer te scoren van eigen helft en trof in de eerste twintig speelronden van het seizoen nog elf keer doel. Tijdens de tweede helft van vorig seizoen scoorde de topscorer aller tijden van Engeland ook al twaalf keer, nadat hij was overgekomen van Everton. Toen was hij vooral in september en oktober op dreef met acht goals in de laatste zes duels.

Een afscheid in stijl was daarom zeker op zijn plaats geweest, maar Rooney kon het verschil niet maken voor DC United. Voordat Lucas Rodríguez in de extra tijd alsnog een verlenging afdwong tegen Toronto, had Rooney al enkele kansen op de gelijkmaker gemist. Doelman Quentin Westberg stond een treffer echter tot twee keer toe in de weg, vervolgens liepen de Canadezen in de verlenging uit naar een vernederende 5-1 zege. Eentje die de winnaar in Rooney moeilijk kon verkroppen.

Toch had trainer Ben Olsen lovende woorden over voor Rooney. 'Hij is een big plus geweest voor deze club', zei de Amerikaan. 'Mede dankzij hem heeft de club het laatste anderhalf jaar grote stappen voorwaarts gemaakt. Het is heel prettig geweest om met hem samen te werken. Op het veld heeft hij ons enorm geholpen en buiten het veld heeft hij mij tot het uiterste gedreven. Hij heeft me een betere coach gemaakt en hij is een erg goede ploeggenoot en ambassadeur van de club geweest.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frank de Boer plaatste zich vannacht met Atlanta United wel voor de halve finale van de pay-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.